Ім‘я Ані Лорак з‘явиться на "Алеї слави"?

3 червня 2008, 10:37

Голова Чернівецької облдержадміністрації Володимир Куліш звернувся до мера Чернівців Миколи Федорука з клопотанням встановити на "Алеї зірок" на Театральній площі Чернівців "зірку" Ані Лорак, повідомляє "УНІАН".

"Успішний виступ Ані Лорак на "Євробаченні-2008" ще раз засвідчив непересічність таланту молодої співачки і підтвердив статус Буковини як пісенної столиці України", - йдеться у зверненні Куліша до мера Чернівців Федорука.

Губернатор Буковини вважає, що "ім‘я популярної співачки гідне вшанування на "Алеї зірок" у Чернівцях".

На думку Куліша, це "доречно було б зробити до 600-річного ювілею міста", який відзначатиметься у жовтні цього року.


Власне, Куліш вже висловлював подібну ініціативу торік, на урочистому прийомі на честь Ані Лорак після її сольного концерту у Чернівцях.

Тоді Куліш вручив уродженці міста Кіцмань Чернівецької області Почесний знак "Герб Буковини", "який нагадуватиме їй про рідний край". Він також пообіцяв звернутися до міської влади з проханням "запалити" зірку Лорак на "Алеї зірок".

Відомо, що "Алею зірок - митців Буковини" відкрито у Чернівцях на Театральній площі у 2000 році.

Сьогодні серед багатьох імен буковинців на чернівецькій "Алеї слави" розміщені "зірки" композитора Володимира Івасюка, співаків Назарія Яремчука і Софії Ротару, поета-пісняра Михайла Ткача та акордеоніста Яна Табачника.

Як вже писав ТаблоID, 30-го травня президент Віктор Ющенко присвоїв Ані Лорак почесне звання "Народний артист України" за вагомий особистий внесок у популяризацію української культури у світі, високу пісенну майстерність.

Раніше, 24 травня, Ані Лорак посіла друге місце на міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення-2008".

Фото "УНІАН"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів