Журі Нацвідбору "Євробачення" виграло бій у Мозгової

6 березня 2009, 19:09
Попри скандали та судові позови, фінал Нацвідбору "Євробачення-2009" відбудеться, як і заплановано, 8-го березня у Палаці "Україна".

Про це у п'ятницю на прес-конференції офіційно сповістив президент НТКУ Василь Ілащук .

"Сьогодні можу офіційно сказати: ми виграли цей бій", - заявив він.

Ілащук наголосив, що всі позови та ухвали, про які на прес-конференції у четвер заявляла Олена Мозгова та Анастасія Приходько, НТКУ не бачило і не отримувало відповідних документів.

Крім цього, президент НТКУ повідомив, що постанову щодо позову Приходько було скасовано тим же Шевченківським судом. Тож, з юридичної точки зору - фінал проводити можна..

Однак на цьому судові позови на закінчаться. Тепер вже зі сторони НТКУ планується звернення до суду, щоб відновити свою репетуацію. Зокрема, Ілащука хвилює те, що поширювалися чутки про те, що співробітники телекомпанії вимагали хабарів на півфінальному концерті.

Та, провівши внутрішнє розслідування, президент НТКУ заявив, що цього не було. Тому, Національний телеканал подає позов до суду на людей, які створювали наклеп на працівників НТКУ та загалом на національну телекомпанію, як мовника пісенного конкурсу "Євробачення-2009".

Приходько та її продюсери не змогли довести свою правоту?

Також, на думку Ілащука сусідська з нами країна втручалася у наш Нацвідбір. Певно мається на увазі те, що одним з продюсерів Анастасії Приходько є росіянин  Ігор Гончаренко.

"Силою наших північних сусідів робиться все, аби унеможливити участь України у пісенному конкурсі "Євробачення", - заявив Ілащук.

"Ми самі розберемось зі своїми законами, зі своєю конституцією, з своїм народом - кого відправити, чи радше відрядити представляти Україну на "Євробачення", - додав президент НТКУ.

А ім'я того, хто представлятиме країну у Москві, стане відоме вже 8-го березня. Щоправда, за словами Ілащука обиратимуть гідного виконавця не лише "домогосподарки", а й журі. Тобто, голосування буде змішаним - 50% залежатиме від глядачів, а 50% від членів журі.

Фінал Нацвідбору розпочнеться у Палаці "Україна" о 17 годині, у неділю 8-го березня, і транслюватиметься у прямому ефірі.

Фото popvideotop.com

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів