Нотр-Дам-де-Парі подає до суду на "Femen"

14 лютого 2013, 12:37

Собор Нотр-Дам-де-Парі подає до суду на активісток руху "Femen" - одну українку і сімох француженок - після влаштованої ними акції у соборі.

Про це повідомляє "Inopressa" із посиланням на "Le Figaro".

Дівчата влаштували акцію на честь зречення Папи Римського престолу. Феменки проникли до собору, роздяглися і почали викрикувати гасла проти церкви.

Найбільше обурення у керівництва собору викликало насильство щодо працівників служби безпеки, які зазнали побоїв. У одного з них навіть зламане плече.


"Ця потворна витівка була нечуваною за своєю жорстокістю. Діти, що знаходилися в соборі, були вкрай налякані", - сказав настоятель собору отець Патрік Жакен.

Саме тому керівник служби безпеки собору подав дві заяви в поліцію зі скаргою на "побої та поранення" і "осквернення культового простору і сакральних об'єктів".

Зокрема, в результаті акції від одного зі дзвонів відкололася частина позолоти.

Акції "Femen" викликали масовий протест у Франції. 1709 осіб уже підписали петицію, закликавши громадську думку боротися з черговим "проявом ненависті".

Вони вимагають, щоб феменок судили "як мінімум за два злочини" - "публічні заклики до дискримінації, ненависті і насильства на національному, расовому або релігійному ґрунті" і "публічну демонстрацію статевих органів третім особам в громадському місці".

Фото з сайту Femen.org

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів