Зречення престолу Папою Римським пов'язали з гей-скандалом

25 лютого 2013, 14:55

Подейкують, Папа Римський Бенедикт XVI зрікся престолу через гей-скандал у Римський католицькій церкві.

Таку думку опублікувало італійське видання "La Repubblica", пише "ВВС".

У статі йдеться, що понтифіка про зречення, ймовірно, є вимушеним. Його причиною стало не ослаблення фізичних і духовних сил, а фактична втрата вплив


Мовляв, всередині Церкви розгорілася боротьба за вплив між кількома групами, одну з яких об'єднувала спільна схильність до гріха "мирського характеру" - гомосексуалізму.

За даними газети, в середині грудня 2012-го року для Папи Римського, за його власним проханням, декількома довіреними кардиналами була підготовлена спеціальна доповідь про внутрішнє становище справ у Ватикані.

Прохання Папи передував скандал, що отримав в пресі назву "Ватілікс". У травні 2012-го року стало відомо, що камердинер Бенедикта XVI Паоло Габріеле викрав деякі листи римського понтифіка. Вкрадені документи лягли в основу книги Джанлуїджі Нуцці "Його святість: Таємні листи Бенедикта XVI", що відкрила низку несхвальних подробиць з життя Святого Престолу.

Наколо мотивів зречення пристолу Папою виникли чутки

Груднева доповідь кардиналів складається з двох томів, всього близько 300 сторінок. Вона містить інформацію про факти корупції, ворожнечі в середовищі церковнослужителів, групах лобістів, а також відомості про священнослужителів-геїв.

Однак Ватикан поспішив спростувати інформацію, розповсюджену у ЗМІ.

Прес-секретар Ватикану Федеріко Ломбарді назвав газетні статті на цю тему "плітками і дезінформацією", наголосивши при цьому, що деякі видання намагаються отримати вигоду від зречення Папи престолу.

"Той, у кого є гроші, секс і влада, сприймає світ через цю призму і не може бачити нічого більше, навіть коли дивиться на Церкву. Їхнє мислення не може проникнути вглиб, щоб побачити духовні аспекти і мотиви існування", - заявив речник Ватикану.

Нагадаємо, 11-го лютого стало відомо, що Папа Римський Бенедикт XVI вирішив залишити престол. Відставка набуває чинності 28-го лютого

Фото АР з сайту The Guardian

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів