Гітарист "Queen" перепросив євреїв за згадку про геноцид

12 вересня 2013, 18:01

Британський рокер Брайан Мей уже давно є палким захисником борсуків.

Одначе цього разу гітарист "Queen" передав куті меду, назвавши нещодавно знищення своїх підопічних тваринок "геноцидом".

За це 66-річному музикантові довелося перепрошувати євреїв, пише "Contact Music".

Вживання в "борсучому" контексті слова "геноцид", яке зазвичай асоціюється з Голокостом, обурило лідерів єврейської громади в Великій Британії. Вони назвали таке порівняння "неправильним", "сміховинним" та навіть "жахливим".


Брайан Мей вважає, що проти нього змовилися вороги борсуків

"Безумовно, я щиро перепрошую кожного, кого це засмутило. Я ніколи не мав наміру виявляти неповагу до єврейської громади. Багато моїх друзів, яких я люблю та поважаю найбільше, є євреями та, в будь-якому випадку, у таких людей як ми, хто бачив усі куточки світу, навіть мови бути не може про образи за расовою ознакою", - написав Мей у відкритому листі, якого виклав на своєму сайті.

Щоправда, рокер заявив, що не пригадує, як вживав слово "геноцид", пояснивши, що дав того злощасного дня аж 20 інтерв’ю.

Він навіть заявив, що вся ця історія є "сфабрикованою" людьми, які прагнуть знищення борсуків. У такий спосіб вони буцімто намагаються дискредитувати його кампанію по захисту цих тваринок.

Вочевидь, пам’ять і справді підвела Брайана Мея, бо слово "геноцид" до борсуків він застосовував і раніше. Так у 2010-му році його цитувало видання "The Times", хоча тоді цей вислів чомусь не викликав такого обурення.

Фото Reuters з сайту salon.com

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів