Тарантіно хоче відсудити $2 мільйони за свій сценарій

28 січня 2014, 11:17

Американський кінорежисер Квентін Тарантіно подав до суду на компанію, яка розмістила на своєму сайті посилання на сценарій його останнього фільму "Ненависна вісімка".

Зірка звинувачує компанію "Gawker Media" у порушенні авторських прав, повідомляє "ВВС".

Режисер має намір вимагати компенсації в 1 мільйон доларів від "Gawker Media", і ще 1 мільйон - від неназваного файлообмінного сайту, на якому також було опубліковане посилання на сценарій "Ненависної вісімки".

Саме через витік сценарію Тарантіно днями оголосив про відмову від подальшої роботи над цим фільмом.


У позові Квентіна Тарантіно до сайту йдеться, що своїми діями "Gawker Media" по суті сприяє і заохочує до порушення авторських прав (Тарантіно) користувачами , і поведінка "Gawker Media" не захистить її від відповідальності за свої протиправні дії".

Тарантіно планує відсудити 2 мільйони за "злив" свого сценарію

Посилання на 146-сторінковий сценарій "Ненависної вісімки" залишалося на сайті й після того, як адвокати Квентіна зажадали від власників сайту прибрати його.

За словами адвокатів, режисер в результаті втратив частину грошей, які він мав намір заробити на публікації сценарію.

Проте головний редактор "Gawker" Джон Кук заявив, що публікація сценарію, який за посиланням будь-який користувач може завантажити повністю, - це частина їх роботи з надання інформації.

"Новина про витік сценарію виходила від самого Тарантіно, і наша публікація посилання була звичайним і нічим не примітним компонентом нашої роботи - інформувати людей про події, що відбуваються", - йдеться в заяві Кука.

Сайт має намір боротися за своє право на публікацію в суді.

Тарантіно в минулому вже публікував сценарії своїх фільмів, що приносило йому чималі прибутки.

Режисер заявив, що дізнався про витік, коли йому почали телефонувати агенти, пропонуючи своїх клієнтів на різні ролі у фільмі.

Тарантіно сказав , що дав сценарій для читання трьом акторам, у тому числі Тіму Роту, який зіграв у двох перших його фільмах "Скажені пси" і "Кримінальне чтиво".

"Я точно знаю, що Тім Рот тут не винен. Один з інших акторів поділився сценарієм зі своїм агентом, а той поширив його по всьому Голлівуду", - додав він.

Сам Тарантіно оголосив про плани зйомок нового фільму ще в листопаді.

Наразі ж режисер каже, що впав у глибоку депресію через що сталося.

"Я закінчив сценарій, вірніше, перший його варіант, і не збирався приступати до зйомок до зими майбутнього року, тобто через рік", - заявив він.

Фото "Reuters" з сайту odt.co.nz

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів