Ахеджакова: Поки є досвід Майдану, наша влада налякана

4 березня 2014, 13:37

Російська актриса Лія Ахеджакова вдруге висловилася стосовно відносин України і Росії. Артистка зазначила, що російська влада налякана, поки є досвід Майдану.

Про це зірка радянського кіно заявила в інтерв’ю "Ленте.ру".

Говорячи про те, хто вплинув на її погляди і громадянську позицію, Ахеджакова згадала про Майдан та ситуацію, яка склалася після нього.

"…Хоча й немає більш близьких людей, ніж Україна і Росія, але вони нас бояться. Вони пам'ятають Голодомор і сталінські табори. І найголовніше, я прочитала одну фразу у Довлатова: Сталін - так, сволота була страшна, а хто написав чотири мільйони доносів? Ось це мене найбільше хвилює. Хто ці люди, які катують у СІЗО? Хто ці снайпери, які цілять в око і в серце? І хто голосував за "золоті унітази", за злодіїв і шахраїв? І за кого вони знову проголосують?" - сказала актриса.


Ахеджакова сказала, що українці бояться росіян і пояснила чому

Також вона зауважила, що тепер, коли відбувся Майдан, російська влада налякана.

"Щось має статися, щоб люди отямилися. Є у людей страх, що їх посадять, заарештують, дітей заберуть і що-небудь з ними зроблять, що вони не виплатять іпотеку. Ми стрімко скочуємося в минуле. І зараз, коли є досвід Майдану, влада, звичайно, налякана. Вона буде далі закручувати гайки. І після вироку хлопцям з Болотної знову оселиться страх насильства покарання, в'язниці, психушки", - зазначила Ахеджакова.

Нагадаємо, раніше актриса сказала, що Майданом українці дали громадянський урок росіянам.

Фото з сайту "Ruskino.ru"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів