Пугачова, Ахеджакова і Ярмольник стали на захист Макаревича

28 березня 2014, 14:45

Російські культурні діячі та правозахисники звернулися до президента Росії Володимира Путіна з метою захистити музиканта Андрія Макаревича, проти якого написали петицію так само на ім’я російського гаранта.

Серед підписантів заяви на захист лідера "Машины времени" опинилися Алла Пугачова, Лія Ахеджакова, Леонід Ярмольник та інші росіяни.

Про це повідомляє "Эхо Москвы".

Культурні діячі у своїй заяві зауважили, що проти Макаревича розгорнули "мерзенну кампанію".


"…Прагнення політиків і ЗМІ підвищити свій рейтинг на створенні скандалу навколо імені відомої людини, виглядає жалюгідно. Поширення спотвореної інформації опускає благородну професію до рівня "жовтої преси", а використання ЗМІ як знаряддя пропаганди - просто не витримує критики", - йдеться у заяві.

Макаревич, як відомо, з самого початку був проти політики Путіна у Криму

"Ми, що підписали це Звернення, бачимо в подібних проявах страшний і небезпечний тренд. Саме так письменник Борис Пастернак зазнав цькування за згоду отримати Нобелівську премію з літератури. Точно таким же чином відомий вчений, академік Андрій Сахаров постраждав за незгоду з політикою СРСР стосовно Афганістану, був висланий в місто Горький і позбавлений всіх нагород і премій", - додали діячі.

"…Андрій Макаревич отримав Орден за заслуги перед Вітчизною IV ступеня в 2003 році з рук Президента Російської Федерації Володимира Володимировича Путіна. Його нагородили не за політичні переконання, а "за великий внесок у розвиток музичного мистецтва" Позбавляти його нагороди за те, що він не поділяє поточну політику влади, щонайменше, демонструвати подвійні стандарти!" - заявили автори звернення.

До речі, серед підписантів даного звернення, окрім вище зазначених, є один з найбагатших людей Росії, політик Михайло Прохоров і режисер Павло Лунгін.

"У нас різні погляди, ми живемо в демократичній країні і ми не боїмося висловлювати свою позицію. Якщо в нашій країні, в нашій Росії буде прийнято відбирати нагороди і називати людей "зрадниками" і "фашистами" за інакомислення, це девальвує саму ідею нагород і заохочень", - йдеться у заяві.

"Ми звертаємося до Президента, Уряду, всіх партій, Засобів масової інформації із закликом не допустити цькування відомого музиканта, рішуче припинити спроби розв'язання ідеологічних погромна кампаній", - закликали діячі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Макаревича можуть позбавити звань через підтримку України.

Фото "Московского комсомольца"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів