У небі з’явилася зірка "Путін-Х**ло!"

1 липня 2014, 18:39

У зоряному небі відтепер офіційно є небесне тіло із назвою "Putin-Huilo!".

Зірка з таким ім’ям між сузір'ями Ліри і Лебедя з’явилася завдяки небайдужій громадськості та одеському політику.

Депутат "УДАРу" Андрій Юсов повідомив у своєму Facebook:

"Українські астрономічні разом з міжнародними колегами на прохання одеських активістів назвали зірку на честь відомої народної пісні "Путін-Х**ли!" (Putin-Huilo!)".


У небі тепер є зірка "Путін-Х**ло!"

Це стало можливо у рамках проекту "PALE BLUE DOT", який проводиться міжнародною організацією "White Dwarf Research Corporation": будь-хто може назвати зірку яким завгодно ім'ям, заплативши за це від 10 до 100 доларів. Отримані гроші йдуть на фінансування досліджень космосу.

Найцікавіше, що, якщо біля цієї зірки відкриють якусь планети, то, за міжнародними правилами, їх теж назвуть "Putin-Huilo!". А міжнародний астрономічний каталог Kepler фіксує назву навічно.

"У небі з’явилася зірка "Putin-Huilo!". Путін - не просто відомий диктатор, поширене прізвище чи українська народна пісня, тепер це ще й справжня зірка. "Putin-Huilo!" космічного масштабу). Тепер ФСБ доведеться не лише обмежувати доступ росіян до інтернету, але й забороняти огляд нічного неба", - написав депутат Юсов у своєму Facebook.

"Усім українцям та іншим вільним мешканцям планети Земля бажаю приємного спостереження за нічним небом та космосом, тепер він став ще більш прекрасним та справедливим. Ла-ла-ла!"- додав він.

Номер зірки-Путіна в міжнародному каталозі: KIC 9696936.

Фото з Facebook Юсова

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів