Собчак: Чорний список Латвії - абсолютно безглуздий жест

29 липня 2014, 12:15

Російська телеведуча Ксенія Собчак неочікувано почала захищати Йосипа Кобзона, Олега Газманова і Валерію, яких заборонили у Латвії.

Про це вона відверто написала у своєму блозі на "Сноб".

Спершу Ксюша згадала, що Рамзан Кадиров заборонив Обамі в'їзд до Чечні. Та, незважаючи на те, що ведуча вважає це дурістю, вона також сприймає це як чи не єдиний вчинок, зроблений на захист російських артистів.

"Ця дурість у відповідь на іншу дурість - недопуск Валерії, Кобзона і Газманова до Латвії - єдиний жест заступництва за наших зірок. Виходить, що Рамзан показав себе джигітом, справжнім мужиком, єдиним, хто вписався за скривджених. Може, ніяково, може, по-дурному, але тим не менш. А що ж інші? Де солідарність зірок? Як можна бути такими бл...ськими людьми?" - питає Собчак.


"Як ви здогадуєтеся, я не шанувальниця творчості Газманова і політичного мінета у виконанні Валерії. Але я вважаю, що заборона на їх в'їзд до Латвії - абсолютно безглуздий жест. Не можна на офіційному рівні пояснювати недопуск в країну політичною позицією", - впевнена Ксюша.

Мовляв, просто не пустити артистів - будь ласка: "вони не ідіоти, самі зрозуміють, за що їх не пускають". Та вказувати це в якості офіційної причини Собчак вважає "ідіотизмом, що перевершує в абсурдності всі останні костюми Леонтьєва, разом узяті".

Собчак взалася захишати Козбона, Валерію та Газманова

Далі телеведуча запевняє, що насправді у російських артистів немає ніякої політичної позиції: їх позиція - це "лише б показали по Першому в новорічному олів'є-шоу" і "дали постояти з шампанським 8 березня в суботньому вечорі на "Росії".

"Ну хіба можна їх за це звинувачувати? Я дуже добре знаю всіх цих "колег": ці люди вкрай інфантильні і більше смерті бояться "відлучки від ефіру". Їм абсолютно все одно, для кого співати на передвиборному концерті - для Навального, Путіна чи Яроша, - аби федеральні канали хоч іноді показували їх строкаті костюми і нові міжсобойні дуети", - пояснила вона.

Та на думку Собчак, це їх право - не цікавитися політикою і вони не винні, що аби потрапити на федеральні канали їм треба "лизати ж*пи".

"О'кей, Латвія зробила дивний демарш. Але решта що? Чому відреагував тільки Кадиров? Чому зірки не оголосили бойкот Латвії? Чому продовжили радувати латишів своєю творчістю? Як взагалі можна було після цього інциденту не влаштувати ніякого протестного хеппенінга?" - обурилась білявка.

"Якщо ці артисти за "Кримнаш", це їх право, навіть якщо їх мотиви ясні і прозорі, як сукні Віри Брежнєвої. З усієї трійці я поважаю по-справжньому лише Йосипа Давидовича, але в цій ситуації я підтримую їх усіх, бо кожна людина має право висловлювати свою думку", - вважає Ксюша.

На її думку, кожна країна може не пускати до себе додому кого вона вважатиме за потрібне, але карати за думка - "жахлива ницість".

"І ще більша ницість - промовчати, як це зробили всі зірки цієї Юрмали, прекрасно провівши там фестивальний тиждень", - додала вона.

Наостанок вона привела у приклад телеведучого Андрія Малахова, який відмовився працювати на музичній премії, коли дізнався що Собчак зняли з ролі ведучої через політичні мотиви.

Фото з Insatgram Собчак

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів