Джолі написала листа про жахіття біженців

28 січня 2015, 17:42

Голлівудська актриса Анджеліна Джолі написала відкритого листа про життя біженців з Іраку та Сирії.

Звернення зірку було опубліковано у "The New York Times".

25-го січня Джолі в черговий раз відвідала Ірак у якості спеціального посла Верховного комісара ООН у справах біженців.

Еенджи зустрілася з курдськими біженцями і виголосила промову, в якій закликала світову спільноту зробити все можливе, щоб невинні люди перестали страждати через військовий конфлікт в Сирії та Іраку.


"Я відвідала Ірак п'ять разів, починаючи з 2007-го року, але я ніколи не бачила нічого подібного, не бачила таких страждань, які спостерігала в цей раз. Я приїхала, щоб відвідати табори і неформальні поселення біженців, де живуть громадяни Іраку і Сирії, які відчайдушно шукають від бойових дій", - написала акторка.

Джолі написала емоціного листа після чергової поїздки до біженців

Джолі наголосила, що біженці і вимушені переселенці стали свідками нечуваної жорстокості.

"Протягом багатьох років я відвідую табори і щоразу сиджу в наметах і слухаю розповіді. Я намагаюся щосили надати підтримку цим людям, намагаюся сказати щось доречне, щоб проявити солідарність і дати якийсь корисну пораду. Однак під час цієї поїздки в мене одібрало мову", - зізналась Анджеліна.

"Що ви скажете матері, яка зі сльозами на очах розповідає, що її дочка знаходиться в руках ісламської держави, або ISIS, і що вона бажає бути поряд з нею. Навіть якби її ґвалтували і катували, це було б краще, ніж не бути з дочкою. Що ви скажете 13-річній дівчинці, яка описує склади, в яких вона живе і з яких її вже кілька разів витягав чоловік, щоб її зґвалтувати? Коли її брат дізнався про це, він покінчив із собою", - додала вона.

"Що ви може сказити, коли жінка вашого віку дивиться вам в очі і каже вам, що вся її сім'я була убита на її очах, і що вона тепер живе одна в наметі і має мінімальне харчування?" - зауважила актриса.

Джолі далі пише: "Хто може звинуватити їх у тому, що вони думають, ніби ми відмовилися від них? Ці люди отримують тільки малу частину гуманітарної допомоги, якої вони потребують. Не було досягнуто ніякого прогресу з припинення війни в Сирії".

"На кону не тільки життя мільйонів людей і майбутнє Близького Сходу, а й довіра до міжнародної системи. Що можна сказати про нашу прихильність права людини та підзвітності, якщо ми терпимо злочини проти людства, що відбуваються в Сирії та Іраку щодня?" - зауважила актриса.

Фото з Facebook Джолі

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів