У Росії перевіряють, чи фінансує Зеленський українську армію

6 лютого 2015, 19:21

У Слідчому комітеті Росії перевірять, чи шоумен Володимир Зеленський та актриса Ада Роговцева фінансували українську армію грошима, які заробили на сусідській території.

Депутат Ради депутатів району Якиманка міста Москви Дмитро Захаров зацікавився тим, що Зеленський, який отримує доходи у тому числі і на території Росії, публічно спонсорує армію на батьківщині.

Як пише "Комсомольская правда", Захаров направив офіційне звернення до Слідчого комітету Росії із закликом перевірити Зеленського.

Крім Володимира у зверненні зазначені актриса Ада Роговцева та артист цирку Віктор Кі.


У документі Донбас назвали "каратєльним батальоном"

"Прошу в разі підтвердження інформації про причетність даних осіб до фінансування каральних батальйонів радикальних націоналістів, що використовують заборонені методи ведення війни на Південному Сході України проти російськомовного населення, вжити необхідних заходів для припинення подібної діяльності перерахованими діячами мистецтва. А також, у разі якщо їх вина підтвердиться, залучити з до відповідальності, - уклав у своєму листі депутат Захаров.

Через деякий час депутат отримав відповідь відомства, у якій йдеться про порушення кримінальної справи.

"...Доводи і відомості, викладені у зверненні, будуть перевірені в ході розслідування кримінальної справи № 201 / 837072-14, порушеної за ознаками злочину ч. 1 ст. 356 КК РФ за фактом застосування невстановленими військовослужбовцями Збройних сил України, озброєними членами "Національну гвардію України" і бойовиками "Правого сектора" заборонених засобів і методів ведення війни на території Донецької та Луганської народних республік ", - йдеться у відповіді.

У прес-службі "95 кварталу" від коментарів відмовилися.

Нагадаємо, у грудні Володимир Зеленський відмовився їхати до Москви на прем'єру фльму, у якому він зіграв головну роль.

Фото документу з сайту "КП"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів