Гілларі Клінтон запідозрили у порушенні закону США

3 березня 2015, 17:21

Колишнього держсекретаря США Гілларі Клінтон запідозрили в порушенні федерального закону.

Причиною стало те, що, перебуваючи при владі, вона користувалася особистою електронною поштою, пише "The New York Times".

В Америці всіх державних чиновників зобов'язують листуватися за допомогою спеціальної урядової електронної системи - вона має додатковий захист і автоматично зберігає всю історію листування.

Два місяці тому, коли Держдепартамент вирішив відправити в архів службове листування Клінтон на посаді держсекретаря (з 2009-го по 2013 рік), з'ясувалося, що протягом цього часу у неї не було урядової електронної адреси.

Гілларі Клінтон підозрюють у порушенні закону США

Видання зазначає, що представники Національних архівів та Управління документації назвали те, що трапилося серйозним порушенням. Листи, які отримують американські держсекретарі, залишаються в архівах Держдепартаменту, де їх у будь-який момент можуть подивитися історики та журналісти.

Зрештою радникам Гілларі Клінтон довелося переглянути десятки тисяч сторінок її персональних повідомлень. Після чого вони змогли передати американському зовнішньополітичному відомству 55 тисяч сторінок листування колишнього держсекретаря.

До слова, ймовірність того, що Клінтон якось покарають, досить мала. Як зазначає видання, у національних архівів "вельми скромні санкційні можливості". При цьому представники екс-держсекретаря стверджують, що вона нічого не порушувала і діяла "в суворій відповідності до букви закону".

Фото з Twitter Гілларі Клінтон

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів