"Євробачення" вперше транслюють мовою жестів. ВІДЕО

21 травня 2015, 15:58

Музичний конкурс "Євробачення" цього року не лише ювілейний, а й вперше в історії заходу - перекладається міжнародною мовою жестів.

Таким чином виступи артистів вирішили зробити доступними для людей з вадами слуху, повідомляє "ВВС".

Команда з шести глухих артистів та двох перекладачів виступає в півфіналах та у фіналі конкурсу.

Австрійська телекомпанія "ORF", яка є організатором цьогорічного "Євробачення" у Відні, захотіла зробити конкурс більш доступним після перемоги Кончіти Вурст в минулому році.


"Євробачення" - європейське, тож давайте зробимо його також для спільноти з вадами слуху", - зауважила представник телекомпанії Єва-Марія Хінтервірс.

ДИВІТЬСЯ ВІДЕО:

"Кажуть, що музика - це мова, яку всі розуміють. Тож ми подумали, давайте зробимо це реальністю та принесемо музику ближче для глухих людей", - додала вона.

За її словами, перекладачі передають емоції пісень.

Дев'ять країн - Австрія, Данія, Німеччина, Фінляндія, Латвія, Норвегія, Швеція, Швейцарія та Словенія, показують виступи на міжнародній мові жестів.

До слова, цього року організатори також встановили спеціальну систему, яка глушитиме невдоволені викрики глядачів під час виступу росіянки Поліни Гагаріної. Таким чином, керівництво конкурсу хоче уникнути повторення минулорічної ситуації - коли зал освистав сестер Толмачових з Росії.

Нагадаємо, наразі у Відні проходить 60-й музичний конкурс "Євробачення".

19-го травня відбувся перший півфінал. За його результатами до фіналу конкурсу пройшли Росія, Сербія, Вірменія, Бельгія, Греція, Естонія, Угорщина, Албанія, Румунія і Грузія.

Другий півфінал відбудеться 21-го травня, а фінал - 24-го.

Україна ж цього року відмовилася брати участь у "Євробаченні".

Відео YouTube

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів