Омар Шаріф страждає на хворобу Альцгеймера

25 травня 2015, 10:52

Легендарний єгипетський актор та режисер Омар Шаріф страждає на хворобу Альцгеймера. У кінозірки невблаганно погіршується пам'ять, далі йому ставатиме гірше.

Про недугу 83-річного Шаріфа розповів його син, пише "El Mundo".

"У мого батька Альцгеймер. Складно визначити, на якій стадії він перебуває", - поділився Тарек Шаріф.

"Очевидно, що йому вже ніколи не стане краще, і що ставатиме гірше. Бувають моменти, коли йому ліпше, а буває, він украй розконцентрований", - розповів син актора.


Омар Шаріф з онуком, Омаром-молодшим

"Поза сумнівом, він знає, хто він, але не обов’язково знає причину, чому з ним вітаються. Коли хтось бачить його на вулиці та підходить до нього, часом він гадає, що це хтось, кого він знав раніше і чиє обличчя забув. У більшості випадків це просто його шанувальник", - зазначив акторів син.

Зі слів Тарека Шаріфа, симптоми деменції почали проявлятися в його батька зо три роки тому. Кінозірці виписали ліки та комплекс фізичних вправ, що мають бодай трохи пригальмувати процес, але Омар відмовляється слухати лікарів.

"Він відмовляється. Не визнає себе хворим. У мого батька завжди був сильний характер", - пояснив Тарек.

Зі слів Тарека, наразі його тато мешкає у туристичному комплексі на березі Червоного моря. По вечорах Шаріф спускається до бару, щоби послухати живу музику. Актор воліє не залишати територію готелю, бо почувається невпевнено.

Нагадаємо, у 2011-му році Омар Шаріф опинився в центрі скандалу. Просто на червоній доріжці кінофестивалю, перед численними телекамерами він ударив шанувальницю.

Як відомо, дворазовий лауреат "Золотого глобусу" Омар Шаріф знявся в понад 60 картинах, зокрема відомий за ролями в таких фільмах як "Смішне дівчисько", "Доктор Живаго", "Лоуренс Аравійський".

Фото з Facebook

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів