Депардьє внесли до списку осіб, які загрожують нацбезпеці України

22 липня 2015, 14:05

Скандальний актор Жерар Депардьє, який кілька років тому став громадянином Росії, опинився у "чорному списку" Міністерства культури України. Але фільми за участю артиста поки що не заборонені до показу.

Наразі Мінкульт направив в СБУ на перевірку список, переданий активістами, з 500 діячів культури різних країн, які висловлюються проти територіальної цілісності України.

Про це "Українській правді" повідомив Міністр культури Вячеслав Кириленко.

Він нагадав, що існує список зі 117 осіб – діячів культури, який вони скерували до РНБО ще в січні.


"Депардьє в цьому списку немає", - зазначив Кириленко.

СБУ має перевірити Депардьє на загрозу національній безпеці

Але додав, що два тижні тому громадська ініціатива "Відсіч" і низка інших громадських організацій склали власний список з 500 осіб - діячів культури.

"У цьому списку Депардьє фігурує", - розповів міністр.

"Цей список ми з відповідним супроводом згідно з чинним законодавством переслали в СБУ, вона має вивчити наявність загроз територіальній цілісності в цьому випадку з боку Жерара Депардьє і ще чотирьохсот з чимось осіб, дати свої висновки, і тільки після цього може бути введений режим санкцій", - підкреслив він.

До слова, раніше російські ЗМІ з посиланням на французьке видання "Оuest-France" заявили, що в Україні заборонили трансляцію фільмів за участю Депардьє.

Однак міністр культури підкреслив, що повідомлення французького видання є неправдивим, оскільки жодних заборон на демонстрацію фільмі за участю скандального актора немає і навіть у випадку введення санкцій не буде.

Нагадаємо, нещодавно Жерара Депардьє покликали стати губернатором у Росії.

Фото "Комсомольской правды"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів