У МЗС Італії пояснили, чому дали візу нев'їзному Кобзону

2 вересня 2015, 11:50

Російський співак і депутат Йосип Кобзон поїде лікуватися до Італії. Попри перебування у санкційному списку, артист таки зумів отримати європейську візу. І жодна з країні Євросоюзу не була проти.

Про те, чому нев'їзному Кобзону таки дозволили приїхати на лікування розповіли у Міністерстві закордонних справ Італії, повідомляє "Deutsche Welle".

Представник зовнішньополітичного відомства заявив, що це - винятковий випадок, який не має жодного політичного підґрунтя. За його словами, йдеться про національну візу для лікування, яка дозволить Кобзону перебувати лише в Італії.

"Санкційний режим ЄС передбачає можливість того, що країни-члени з міркувань невідкладної гуманітарної необхідності в окремих випадках роблять виняток із заборони на в'їзд", - повідомили у свою чергу в МЗС Німеччини.


Кобзон так розхвалював російську медецину, але сам їде лікуватися за кордон

До слова, питання видачі візи Йосипу Кобзону узгодили з іншими членами ЄС. Якщо б хоч одна з країн виступила проти, то депутату Держдуми відмовили б.

Цікаво, що заявку подав сам Кобзон. Хоча раніше він запевняв, що отримати дозвіл на лікування закордоном йому допоміг Путін.

Нагадаємо, 7 років тому Йосипу Кобзону діагностували рак передміхурової залози.

Раніше співак заявляв, що впевнений у допомозі президента, якщо вона знадобиться. Але от онкохворому Юрію Куклачову Кобзон забороняв їхати лікуватися закордон.

Фото glavpost.com

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів