Цукерберг став батьком та віддає 99% своїх акцій на благодійність

2 грудня 2015, 08:03

Творець соцмережі Facebook Марк Цукерберг оголосив на весь світ, що в них з Прісциллою Чан народилася донька Макс.

Фото новонародженої дівчинки щасливий батько виклав на своїй сторінці.

Також Марк приголомшив заявою – 99 відсотків своїх акцій Facebook, які складають 45 мільярдів доларів, він вирішив віддати на благодійність.

Про те, чому він так вчиняє, Цукерберг докладно розписав у листі, адресованому доньці.


Люба Макс, у твоєї мами і в мене поки немає слів, щоби описати ту надію на майбутнє, яку ти нам даєш…", - почав послання Марк.

У своєму посланні батьки висловили сподівання, що дівчинка ростиме здоровою та щасливою, у світі, що буде кращий за сьогоднішній.

"Хоча заголовки часто фокусуються на поганому, багато в чому світ стає кращим. Здоровя покращується. Бідності стає менше. Знання збільшуються. Люди встановлюють зв'язок між собою. Технологічний прогрес в усіх галузях означає, що твоє життя має стати значно кращим, ніж наше сьогодні", - написав Цукерберг.

Засновник Facebook запевнив, що вони з дружиною зроблять усе від них залежне, щоби це здійснилося, і не лише з любові до своєї дитини, а я через моральну відповідальність за всіх дітей майбутнього покоління, яку вони відчувають.

Priscilla and I are so happy to welcome our daughter Max into this world!For her birth, we wrote a letter to her about...

Posted by Mark Zuckerberg on 1 декабря 2015 г.

"Ти даєш початок наступному поколінню родини Чан Цукерберг, і ми теж розпочинаємо Chan Zuckerberg Initiative, щоби приєднатися до людей по всьому світі задля розширення людського потенціалу та підтримки рівності для всіх дітей у наступному поколінні. Першими об’єктами нашої уваги стане персоналізоване навчання, лікування хвороб, об'єднання людей та побудова міцних спільнот", - анонсував Цукерберг.

"Упродовж нашого життя ми передамо 99% наших акцій Facebook – на це момент це приблизно 45 мільярдів доларів – на здійснення цієї місії. Ми усвідомлюємо, що це – малий внесок порівняно з усіми ресурсами і талантами тих, хто уже над нею працює. Але ми хочемо зробити те, що можемо, працюючи пліч-о-пліч із багатьма іншими", - підсумував він.

Від себе та від імені Прісцилли Марк висловив подяку всім, завдяки кому все це є можливим, рідним, друзям та колегам. Він додав, що сподівається, що й у доньчиному житті теж не бракуватиме людей, які її надихатимуть.

"Макс, ми любимо тебе і відчуваємо величезну відповідальність зробити цей світ кращим місцем для тебе та всіх дітей. Ми бажаємо тобі, щоби твоє життя було сповнене такої ж любові, надії та радості, яку ти нам даруєш. Нам дуже хочеться побачити, що ти принесеш у цей світ", - закінчив листа Цукерберг.

Нагадаємо, про те, що його дружина вагітна, Марк заявив ще у липні. А тиждень тому він повідомив, що після народження первістка візьме два місяці декретної відпустки.

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів