Вупі Голдберг: Бойкот "Оскара" – ляпас його ведучому

20 січня 2016, 13:11

Американська акторка Вупі Голдберг заявила, що не приєднається до бойкоту цьогорічної церемонії "Оскар". Вона вважає це неправильним способом боротьби за "расове розмаїття" номінантів.

Ситуацію навколо цьогорічної кінопремії також прокоментували актор Джордж Клуні та президент Американської кіноакадемії Шеріл Бун Ісаак.

Про це пишуть "Contact Music" та "Variety".

Як підкреслила Вупі, тема "Оскара" і того, що все номінанти білі або переважно білі, піднімається лише раз на рік, а решту часу всі мовчать, і її це бісить. На думку актриси, річ не лише в тому, що такими виявляються результати голосувань, а в браку фінансування стрічок, які знімають, та в яких знімаються представники різних рас.


"Справа не в тім, що люди, котрі номінують, надто білі; вони не дивлять фільми і не кажуть: "О, ось цей дуже білий" або "Я не номінуватиму цю чорну стрічку", - заявила Голдберг.

Той, хто обирає бойкот як форму протесту, мусив би бойкотувати певні фільми, в яких не представлені темношкірі актори, актори-латиноамериканці. Бойкот церемонії "Оскар", на думку Вупі, - це просто незаслужений "ляпас" його ведучому, Крісові Року.

Вупі Голдберг "Оскар" не бойкотуватиме

"Бойкоти не працюють, а ще це ляпас Крісові Року, і на мою думку, це теж неправильно, тож я не бойкотуватиму, але я продовжу сваритися, як я роблю це весь рік, бо мені набридло дивитися фільми, в яких представлена лише мала частина населення", - підсумувала актриса.

Джордж Клуні порівняв проблему "білого" "Оскара" з нерівністю зарплатні чоловіків та жінок, котра досі існує в сучасному світі. Про це пише "People".

Зі слів кінозірки, в останні роки кіноакадемія "рухається в хибному напрямку".

Наявність певних дискримінаційних проблем у виборі номінантів визнала президент Американської кіноакадемії Шеріл Бун Ісаак. У своїй офіційній заяві вона запевнила, що настав час великих змін, і робляться великі кроки до змін складу членів академії.

Нагадаємо, бойкотувати цьогорічний "Оскар" мають намір актриса Джада Пінкетт Сміт та оскароносний режисер Спайк Лі.

Фото з Instagram Вупі Голдберг

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів