Слідчі з'ясували, хто витратив "загублені" гроші Фріске

27 січня 2016, 17:54

Справа із загубленими грішми, які зібрали на лікування співачки Жанни Фріске, зрушила з мертвої точки. Виявилося, кошти були переведені в закордонні банки. А зробив це цивільний чоловік покійної артистки - телеведучий Дмитро Шепелєв.

Про це пише "Комсомольская правда" з посиланням на джерело у Слідчому комітеті Росії.

"Як відомо, для Жанни було зібрано 69267787 рублів. З цієї суми за бажанням співачки 32619851 рубль перевели на лікування дев'яти онкохворих дітей. Ще 11636146 рублів пішли на оплату рахунків з клінік і від постачальників ліків. У підсумку залишилася сума 25011790 рублів", - розповіли журналістам у комітеті.

За законом благодійний фонд не має права тримати у себе великі грошові суми, тож у 2014-му році "Русфонд" перерахував залишок на відкритий банківський рахунок Жанни Фріске.

При житті співачки від її родичів був представлений звіт про витрати на 4120959 рублів, але за решту суми - 20890831 рубль - ніхто не відзвітувався. При цьому доступ до рахунку Жанни мали тільки її батько і цивільний чоловік Дмитро Шепелєв.

Шепелєв перевів значні суми грошей закордон. Для лікування Жанни, чи на щось інше?

Тож благодійникам довелося самотужки з'ясовуватися, куди поділися гроші.

"У банк був відправлений запит. Прийшла відповідь, що з рахунку Жанни Фріске, куди "Русфонд" відправив пожертвування, батько співачки Володимир Борисович перекладів або зняття грошей не здійснював. А ось Дмитро Шепелєв зробив з рахунку три перекази на закордонні банківські рахунки", - зауважили у Слідчому комітеті.

"При цьому спочатку рублі конвертувалися в долари, і за кордон йшли перекази в доларах Зокрема, 170 тисяч доларів Шепелєв перевів на рахунок в Німеччині, 104 тисячі доларів - у Нью-Йорк, 180 тисяч доларів - в Лос-Анджелес. За ці три перекази -куди пішли гроші і на що - Шепелєв не відзвітувався", - додало джерело.

Імовірно, кошти пішли на банківські рахунки медичних організацій, адже Шепелєв зробив перекази в ті країни, де лікувалася Жанна. Проте належить з'ясувати, чи реальні це організації, чи надавали вони допомогу Жанні, а не просто брали гроші і переводили на інші рахунки.

Наразі ведеться дослідча перевірка, тому на допити Шепелєва не викликали. Якщо підтвердиться, що кошти викрадені, буде порушено кримінальну справу, за якою передбачено термін позбавлення волі до восьми років.

Нагадаємо, після смерті Фріске її рідні та коханий чоловік почали публічну гризню.

Фото з сайту "Комсомольская правда"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів