Холлі Беррі про скандал навколо "Оскара": Мені крається серце

3 лютого 2016, 16:31

Акторка Холлі Беррі, котра стала першою та поки що єдиною афро-американкою, котра виборола "Оскар" за найкраще виконання головної жіночої ролі, нарешті прокоментувала скандал щодо цьогорічних номінацій, куди потрапили лише білошкірі зірки.

Актриса зізналася, що те, що відбувається в сучасній кіноіндустрії, крає їй серце. На її думку, фільми, які породжує Голлівуд, не несуть людям правди.

Про це пише "People".

Як згадує Беррі, коли в 2001-му році вона отримала "Оскар" за фільм "Бал монстрів", у своїй промові вона сказала, що ця подія "відкрила двері" для людей різних рас.


"Я вірила в це кожною кісточкою мого тіла, в те, що стануться зміни, бо ці двері, цей бар'єр було зламано", - запевнила зірка.

Холлі Беррі засмучена ситуацією в Голлівуді

"І тепер я сиджу тут, майже 15 років по тому, і розумію, що жодна кольорова жінка так і увійшла в ці двері, і від цього мені крається серце. Крається, бо я думала, що та подія була чимось більшим за мене саму. Крається серце, бо я починаю думати, що не була. Може, і не була. Але я відчайдушно відчувала, що була", - зізналася Холлі.

Як вважає Беррі, існує проблема, значно ширша за "надто білий" "Оскар". Справа в тім, що кіно не показує правди про те, наскільки люди з різним кольором шкіри є частиною культури Америки.

"Насправді річ у правді. Як на творцях фільмів, як на акторах на нас лежить відповідальність говорити правду. А фільми, які виходять із Голлівуду, я вважаю, неправдиві", - наголосила актриса.

Як зазначає видання, з часів перемоги Беррі на "Оскар" за головну роль номінувалися лише троє її темношкірих колег: Габурі Сідібе за фільм "Скарб", Віола Девіс за стрічку "Прислуга" та Квевенженей Волліс за роль у драмі "Звірі дикого Півдня".

Нагадаємо, вже кілька відомих кінодіячів оголосили, що бойкотуватимуть цьогорічну церемонію.

Фото з Instagram

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів