Фаната Джоді Фостер, який стріляв у Рейгана, випустять з психлікарні

29 липня 2016, 10:19

Американська актриса Джоді Фостер має серйозні підстави для тривоги. Джон Хінклі-молодший, її давній божевільний фанат, котрий провів у психлікарні 35 років, скоро буде на волі.

Саме заради Джоді в 1981-му році цей чоловік скоїв замах на життя тодішнього президента США Рональда Рейгана. Уже з лікарні Хінклі-молодший писав своєму ідолу вірші, в яких називав Фостер "своїм кривавим коханням".

Про це повідомляє "Radar Online".

"Джоді – моє криваве кохання… Незаймана до смерті… Я досі її улюблений шанувальник… Той, у кого криваві очі…", - говориться у вірші, котрий, відповідно, має назву "Криваве кохання".

"Поглянь на мій закривавлений ніж… Гадаю, я спершу заріжу тебе… Занурюся в твоє закривавлене серце… Мушу вгамувати мою спрагу…", - писав Хінклі-молодший.

Згідно з вердиктом лікарів, пацієнт уже понад 20 років перебуває в ремісії. За рішенням окружного судді, 61-річний Джон зможе залишити психіатричний заклад 5-го серпня.

Одначе не всі фахівці одностайні відносно того, що Хінклі-молодший більше не становить загрози для оточуючих та самого себе. На думку професора психіатрії з Гарвардської медичної школи Квентіна Р. Реджестейна, "нерозважливо" не сприймати серйозно вірші цього пацієнта.

 Божевільний фанат Джоді Фостер виходить із психлікарні

"Відштовхуючись від цих фактів, я би турбувався і непокоївся за благополуччя Джоді Фостер. Є причина вважати, що Хінклі справді бажає втілити цього вірша", - зазначив лікар, котрий, щоправда, ніколи особисто не працював із Джоном.

"Я би сприймав це як дуже серйозне попередження. На підставі самого вірша я би вважав передчасним розглядати вихід на волю цього пацієнта. Він нездоровий", - додав професор.

Як нагадує видання, 30-го березня 1980-го року, коли Рональд Рейган виходив з готелю "Хілтон" у Вашингтоні, Хінклі-молодший відкрив стрільбу. Його наміром було справити враження на Джоді Фостер, котру раніше Джон марно діймав листами та дзвінками.

Рейгана було поранено в груди. Також поранення дістали поліцейський, агент секретної служби та – найважче, у голову – прес-секретар Білого дому. Він лишився інвалідом.

Суд визнав Хінклі-молодшого невинним через його психічну хворобу. Усі ці роки чоловік провів у лікарні Святої Елізабет у Вашингтоні.

Нещодавнє рішення про звільнення Джона Хінклі підтримав син уже покійного Рональда Рейгана, Майкл.

"Мій батько робив більше, ніж виголошувати молитву Господу. Він жив, пробачивши Джона Хінклі-молодшого. Напевно, він сказав би так само", - пояснив він.

Як відомо, 53-річна Джоді Фостер – відкрита лесбійка. У 2014-му році вона побралася з фотографом Александрою Хедісон.

Кадр з фільму "Мовчання ягнят" з Instagram 

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів