Художниця Lina Condes представила Україну в Маямі

14 грудня 2016, 17:58

З 29 листопада по 4 грудня в Америці проходить щорічна грандіозна подія, яке викликає сплеск адреналіну та творчий порив у всіх справжніх поціновувачів мистецтва. І цього року Маямі-Біч укотре зібрав усіх відомих світових майстрів в одному зі своїх павільйонів – Scope Miami Beach Pavilion, де відбулася провідна міжнародна виставка Art Miami'16. Уже 27 разів виставка репрезентує найважливіші твори мистецтва ХХ - ХХІ століть у співпраці з провідними галереями світу.

Magdalena. Фото з Інстаграма Lina Condes

Цього року Україну гідно представляла молода й амбіційна Lina Condes – талановита художниця, чиє ім'я вже відоме як на батьківщині, так і за кордоном, і яку критики вже сьогодні називають художницею нового покоління. Для талановитої Lina Condes це було унікальною та цінною нагодою показати свої роботи на одному з найповажніших форумів сучасного мистецтва, який збирає понад 82 тис. колекціонерів, кураторів і галеристів з усього світу.

Дні мистецтва в Маямі надають можливість ознайомитись і оцінити як сучасні арт-тенденції, так і твори старих майстрів. У цьому контексті роботи українки Lina Condes гідно постали перед публікою у вигляді скульптур з особливим авторським посилом. Роботи мисткині відображають людей, їхні взаємини та емоції, що є характерними для реалій сьогодення.

Яся Миночкина. Фото з Інстаграма Lina Condes

Під час виставки Lina Condes мала зустрічі з відомими американськими колекціонерами, котрі поділилися з нею своїми думками та надали їй особисті поради. Також мав місце спільний похід на основний Базель, де Lina познайомилася з найбільш відомими арт-дилерами та найкращими галереями.


Фото з Інстаграма Lina Condes

Роботи Lina Condes вже не перший рік є відомими у світі арт-кураторів і колекціонерів. У рамках Art Miami'2016 вона здобула черговий успіх, адже скульптури художниці отримали схвальні рецензії агента англійського художника Демієна Херста, Магдалени Габріель, яка назвала Lina Condes "новим молодим Джеффом Кунсом" (*прим.: Джефф Кунс – американський художник. Відомий своєю пристрастю до кітчу, особливо в скульптурі. Його роботи є одними з найдорожчих творів сучасних художників.) Крім того, пані Магдалена висловила своє бажання працювати з Lina Сondes надалі.

Alec Monopoly. Фото з Інстаграма Lina Condes

Lina Condes прагне того, щоб сучасне українське мистецтво гідно конкурувало зі світовими іменами, тому мисткиня регулярно відвідує виставки за кордоном, де черпає натхнення та нові ідеї для створення своїх унікальних робіт (наразі декотрі з них знаходяться в Нью-Йорку та Маямі). За її плечима – участь у таких престижних виставках, як Art Monaco '2016, Istanbul Contemporary 2016, Open'19 в Венеції та Дубаї та персональні виставки в Україні в 2015 - 2016 роках.

Фото з Інстаграма Lina Condes

Art Miami – це новий важливий етап не лише професійного розвитку чуттєвої та провокаційної Lina Condes, а й позиціонування України на міжнародному рівні. Протягом виставки Lina Condes була не тільки автором своїх робіт, але в певному сенсі – ученицею, адже вона буквально вбирала в себе всю нову й корисну інформацію, при цьому не запобігаючи оцінюванню свого доробку справжніми майстрами мистецтва. Багато ексклюзивних і важливих фактів щодо власного розвитку перетворилися в унікальний досвід для української художниці, який Lina Condes збирається реалізувати у нових, не менш значних досягненнях, аби довести всім і, в першу чергу, собі, що Україна є доволі сильною та значущою серед країн-лідерів у світі сучасного мистецтва.

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів