"Це досі переслідує мене": дівчина принца Гаррі розповіла про расизм

18 січня 2017, 13:45

Дівчина британського принца Гаррі, актриса Меган Маркл, чия мама є афроамериканкою, розповіла про приниження та образи, яких її родина зазнала з боку расистів.

На очах у Меган її матір якось обізвали "негритоскою".

Спогадами Маркл поділилася на своєму сайті "The Tig" із нагоди дня народження Мартіна Лютера Кінга.

Меган Маркл - напівафроамериканка

"У ті часи все було інакше", - розповідав мій дідусь. "Меггі, коли під час подорожі ми заїжджали до "Kentucky Fried Chicken", нам доводилося йти до задніх дверей, для "кольорових". Персонал із кухні видавав мені курку через задні двері, й ми їли на парковці. Ось як було." Ось як було. Ця історія досі мене переслідує", - зізналася Меган.


Зі слів акторки, розповіді її рідних нагадують їй про те, яка ще молода Америка, який шлях її країна вже подолала, і скільки їй ще треба подолати.

Меган із мамою

"Це змушує мене думати про незліченні жарти про чорних, які люди відпускали при мені, не усвідомлюючи, що я – змішаної раси, не знаючи, що я – етнічно суперечливий спостерігач. Це змушує мене гадати, що переживали мої батьки, будучи парою змішаної раси", - поділилася актриса.

"Це повертає мене в той час, коли ми з мамою їхали з концерту в "The Hollywood Bowl", і якась жінка назвала її словом на літеру "н", бо вона надто довго виїжджала з парковки. Я пам'ятаю, якою гарячою зробилася моя шкіра. Як це випалило повітря навколо мене", - пригадала вона.

Дівчина принца Гаррі розповіла, якого болю завдав і завдає расизм її родині

Меган висловила свою дяку Мартіну Лютеру Кінгу та іншим людям, які присвятили життя тому, щоби в суспільстві сталися зміни, а ще своїм татові й мамі, яки обрали одне одного не за кольором шкіри, а за сутністю їхньої особистості.

Нагадаємо, коли стало відомо про стосунки Маркл із принцом Гаррі, зокрема те, що вона – напівафроамериканка, додало особливої пікантності заголовкам у ЗМІ та стало темою для обговорень та підставою для цькування дівчини в соцмедіа. Й тоді Гаррі зробив офіційну заяву, вимагаючи припинити тероризувати його кохану.

Фото з Twitter та Instagram Маркл

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів