Поланскі відмовився очолювати премію "Сезар" через феміністок

24 січня 2017, 16:27

Навколо режисера Романа Поланскі виник новий скандал: кінодіяча фактично примусили відмовитися від поста голови журі французької премії "Сезар".

Раніше 83-річного Поланскі запросили очолити журі престижної кінопремії. Та це викликало обурення феміністок, які нагадали, що режисера вже давно звинувачують у зґвалтуванні неповнолітньої.

Дійшло до закликів бойкотувати церемонію вручення "Сезар", повідомляє "ВВС".

"Скандал глибоко засмутив Роман Поланскі і вплинув на його сім'ю", - сказав адвокат режисера.


"Однак для того, щоб не заважати церемонії "Сезар", яка повинна зосередитися на кіно, а не на призначенні голови журі, Роман Поланскі вирішив не приймати пропозицію. Він не очолюватиме наступну премію "Сезар", - наголосив представник Поланскі.

Навколо Поланскі виник новий скандал

Нагадаємо,кримінальне переслідування кінематографіста триває з 1977-го року.

Американське правосуддя звинувачує Романа Поланскі в сексуальних відносинах з Самантою Геймер, якій тоді було 13 років. За даними звинувачення, режисер дав дівчині шампанське і наркотики, після чого примусив до сексу.

У 1977-му році Поланскі визнав себе винним. В рамках угоди з правосуддям він погодився на психіатричне обстеження в тюремному шпиталі. Однак вже наступного року, не чекаючи остаточного вердикту, він втік з США.

За американськими законами, в разі втечі винного принцип давності злочину на нього не поширюється.

У 2009-му році Романа Поланскі був заарештований в Цюріху на підставі американського ордера і поміщений під домашній арешт. У 2010-му режисера звільнили, оскільки швейцарська влада прийняла рішення не видавати його США.

Нині кінодіяч перебуває у Польщі. Місцева влада ще у 2015-му році приняла остаточне рішення не екстрадувати Романа Поланскі до США.

Фото Instagram

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів