Єлизавета ІІ відзначила сапфіровий ювілей на троні

6 лютого 2017, 10:18

6-го лютого виповнилося 65 років від того дня, коли Єлизавета ІІ стала на чолі Об'єднаного королівства Великої Британії та Північної Ірландії.

На честь сапфірової річниці її правління палац представив фото королеви у сапфірах. Ці прикраси подарував Єлизаветі на весілля її батько, король Георг VI, у 1947-му.

Про це пише "People".

Єлизавета ІІ святкує сапфіровий ювілей перебування на троні

Свій ювілей Її Величність проведе в Сандрінгемському палаці, і жодних пишних святкувань не буде, оскільки цей день для монарха завжди затьмарений смутком та спогадами про смерть її батька. Напередодні Єлизавета, як і щороку, побувала у церкві.


Портрет королеви у сапфірах був зроблений британським фотографом Девідом Бейлі в 2014-му році в рамках промо-кампанії "GREAT".

Як відомо, Георг VI несподівано помер уві сні від коронарного тромбозу 6-го лютого 1952-го року. 2-го червня 1953 у Вестмінстерському абатстві відбулася коронація Єлизавети ІІ, якій тоді було 25.

Донька Георга VI зійшла на престол у 25 років

У 2015-му році вона встановила рекорд як монарх, чиє правління тривало найдовше в історії Великої Британії. Також 90-річна Єлизавета нині є найстаршою жінкою-правителем на планеті.

Фото з Twitter королівської родини Великобританії

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів