Поланскі приїде до США та уникне тюрми – ЗМІ

16 лютого 2017, 15:41

Подейкують, режисер Роман Поланскі, котрий майже 40 років не був у Сполучених Штатах, днями туди нарешті приїде, але не для того, щоби сісти до в’язниці.

Адвокат 83-річного режисера сподівається змусити суд виконувати угоду, підписану з його клієнтом у 1977-му році. Тоді Поланскі погоджувався визнати себе винним у зґвалтуванні 13-річної дівчинки, а в обмін отримував смішний термін ув’язнення в 48 днів.

Про це стало відомо "TMZ".

Юрист, що представляє Поланскі, Гарланд Браун звернувся до Вищого суду округу Лос-Анджелес із вимогою підняти старі записи в справі режисера. Адвокат упевнений в тім, що вони доведуть: та угода була підписана суддею, тож має набути чинності.


Роман Поланскі та Шерон Тейт, 1968-й рік

У 1977-му році Роман Поланскі відсидів за ґратами 42 дні та був відпущений на волю. А потім суддя Лоуренс Ріттенбенд буцімто передумав та повідомив стороні обвинувачення, що Поланскі таки має сісти, і надовго: на 50 років. І тоді режисер утік зі США.

Браун наполягає на тім, що його клієнт повинен нарешті перестати бути втікачем. Поланскі має без перешкод приїхати до Лос-Анджелеса та поставити крапку в цій історії. Як відомо, уже давно не заперечує проти цього й сама жертва зґвалтування, Саманта Геймер.

Також, приїхавши до Америки, Поланскі зможе, вперше за багато років, відвідати могилу своєї дружини Шерон Тейт, по-звірячому вбитої бандою Чарльза Менсона в 1969-му році.

Нагадаємо, в 2009-му році Романа Поланскі заарештували в Цюріху, і він провів рік під домашнім арештом. Але врешті-решт влада Швейцарії вирішила не видавати режисера Сполученим Штатам. Два роки тому таке ж рішення остаточно прийняла й Польща.

Фото з Twitter

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів