Дівчина принца Гаррі написала есе про менструацію

9 березня 2017, 15:39

Американська акторка Меган Маркл поки не увійшла до королівської сім'ї Великобританії, але якщо принц Гаррі таки з нею одружиться, то матиме привід пишатися своєю жінкою.

Меган, котра раніше публічно говорила про проблему расизму в сучасному суспільстві, підняла іншу не менш важливу тему: стереотипів щодо менструації.

Актриса написала есе для "Time" про те, як потерпають від нестачі гігієни жінки та дівчата у Індії, де вона побувала. Про це пише "Contact Music".

"…Багато дівчат розказували мені, що їм соромно ходити до школи під час менструацій, що замість прокладок у них ганчір'я, що вони не можуть займатися спортом та не мають ванних кімнат, де можуть про себе подбати, і часто обирають узагалі покинути школу", - заявила Маркл.


Заради доброї справи Маркл також побувала в Руанді

"Для жінки в Індії виживання починається від самого народження, спершу вона мусить уникнути внутрішньоутробного вбивства, бо вона жіночої статі, потім стає жертвою поганого харчування, потенційного насильства та браку доступу до санітарних засобів. Чому, коли вона пройшла всі ці випробування та нарешті пішла до школи, її освіта та шанс на успіх приносяться в жертву через сором, який оточує її місячні?", - запитала зірка.

На думку 35-річної Меган, украй потрібно підвищувати обізнаність суспільства на цю тему, підтримувати організації, котрі навчають дівчаток гігієні, та долати "пуританську конфузливість".

Нагадаємо, тема недоступності освіти для багатьох юних дівчаток небайдужа й принцові Гаррі. Торік він говорив про це під час свого візиту до Непалу, публічно засудивши практику дитячих шлюбів.

Фото з Instagram Маркл

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів