Промова Джолі в ООН: Націоналізм ховається під маскою патріотизму

16 березня 2017, 13:40

Кінозірка та благодійниця Анджеліна Джолі назвала себе "гордою американкою", але й інтернаціоналісткою водночас.

Вона згадала про лякаючі політичні тенденції у США та Європі, коли, прикриваючись патріотизмом, людей заохочують до страху та ненависті по відношенню до інших.

Джолі виступила з промовою 15-го березня на заході, присвяченому пам'яті Верховного комісара ООН із прав людини Сержіу Віейри ді Меллу, який загинув в 2003-му під час вибуху у Багдаді. Про це пише "Contact Music".

"Я – горда американка, і я – інтернаціоналіст. Я вірю, що так само ними є всі, хто відданий захисту прав людини", - оголосила актриса.


Джолі виступила в промовою в ООН

На думку Джолі, бути інтернаціоналістом - це бачити світ із відчуттям неупередженості, основуватися на любові до своєї країни, а не на "вартості" інших, на патріотизмі, не на "вузькому націоналізмі".

Зі слів зірки, нині світ перебуває у такій тривозі та невпевненості, яких вона досі не пам'ятає. Спалахують нові війни та конфлікти, зростає кількість біженців.

"Ми бачимо, як здіймається націоналізм під маскою патріотизму, і як знову з'являються політичні течії, що заохочують страх та ненависть до інших", - сказала актриса, схоже, маючи на увазі антиміграційну політику Дональда Трампа.

"Ми бачимо деяких політиків, обраних частково з міркувань відмежування від межнародних інституцій та угод. Ми чуємо, як деякі лідери говорять так, ніби наші найбільш гідні гордості здобутки насправді є нашими найбільшими мінусами… Не існує коротких шляхів до миру та безпеки. Ми повинні лишатися вірними ідеалам ООН. Ми – це ООН", - наголосила Джолі.

Нагадаємо, заборона Дональдом Трампом в'їзду до США представникам мусульманських країн змусила багатьох відомих людей виступити з публічною критикою президента. Зокрема проти його антиміграційної політики виступив його попередник Барак Обама, письменник Стівен Кінг, Марк Цукерберг, Сергій Брін, Арнольд Шварценеггер та Дженніфер Лопес.

Фото з Instagram

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів