Чоловік королеви Єлизавети виходить на пенсію

4 травня 2017, 12:53

Чоловік Єлизавети ІІ, 95-річний принц Філіп із осені перестане брати участь у офіційних публічних заходах королівської родини Великобританії.

Про це повідомляється в офіційній заяві палацу.

"Його королівська високість, герцог Единбурзький прийняв рішення більше не брати участі в публічних заходах, починаючи з осені цього року. У цьому рішенні герцога повністю підтримує королева", - заявили речники палацу.

Принц Філіп кілька днів тому, на урочистому спортивному заході

Підкреслюється, що вже заплановані на весну і літо заходи за участі принца Філіпа, який є патроном, президентом або членом понад 780 організацій, не скасовуються. Проте жодних нових запрошень він віднині не прийматиме, хоча можливі й винятки.


Що ж стосується 91-річної Єлизавети ІІ, вона "продовжить слідувати повній програмі офіційних заходів", і її підтримуватимуть інші члени королівської родини.

Як повідомляє "The Guardian", офіційному оголошенню передувало термінове велике зібрання представників персоналу з усіх королівських резиденцій, що відбулося вранці 4-го травня у Букінгемському палаці. Проте темою "з'їзду" не було погіршення стану здоров'я монарха або її чоловіка.

Між іншим, видання "The Sun" уже поквапилося опублікувати некролог на принца Філіпа, одначе згодом статтю видалили.

Нагадаємо, цієї осені Єлизавета ІІ та її чоловік святкуватимуть 70-ту річницю свого весілля.

Фото з Twitter королівської родини Великобританії

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів