Гурт "Eagles" позивається до "Hotel California"

4 травня 2017, 13:25

Американський рок-гурт "Eagles" подав позов проти готелю в Мексиці, який зветься як їхня відома пісня - "Hotel California".

Артисти стверджують, що власники наживаються на тому, що в рекламі свого закладу асоціюють його з відомим колективом, змушуючи споживача вірити в те, що саме про цей готель і співається в пісні.

Про це пише "Rolling Stone".

"Eagles" позиваються через "Hotel California" до "Hotel California"

Цікаво, що готель, який знаходить в місті Тодос-Сантос, називався "Hotel California" ще в 1950-го роках, задовго до написання хіта "Eagles". Упродовж останніх десятиліть він змінив кілька назв та власників, але після 2001-го року знову став "Каліфорнією".


Представники "Eagles" упевнені, що власники готелю повернулися до старої назви саме для того, щоби нажитися на популярності гурту. Ветерани року вимагають, щоби суд заборонив експлуатувати назву їхньої пісні та змусив готель відшкодувати їм збитки й віддати прибутки, отримані на "фальшивих асоціаціях із "Eagles".

До слова, на обкладинці альбому "Hotel California", який вийшов у 1976-му, зображена будівля "Beverly Hills Hotel", причому фото було взято без згоди власників.

Як свого часу розказував у інтерв’ю творчий директор гурту Джон Кош, адвокати "Beverly Hills Hotel" погрожували їм судом, але вгамувалися після того, як кількість запитів на бронювання номерів у ньому потроїлася, щойно альбом опинився на полицях музичних крамниць.

Як відомо, в 2016-му році не стало одного з засновників "Eagles" Гленна Фрая.

Фото з офіційного сайту "Eagles", відео з YouTube

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів