Принц Гаррі: Часом я почуваюся так, ніби живу в акваріумі

22 червня 2017, 10:17

Британський принц Гаррі, котрий стоїть п’ятим у черзі до трону Великобританії, запевнив, що насправді ніхто з його родичів не хоче бути королем чи королевою, одначе мусить. У нього самого буває відчуття, ніби він живе у акваріумі.

Але сучасна, "модернізована" монархія – це сила, котра діє заради добра, магія, якої потребує світ, вважає 32-річний принц.

Про це він говорив у інтерв’ю Newsweek.

Принц Гаррі зізнався, що не хотів би бути королем

"Ми всі залучені до процесу модернізації британської монархії. Ми робимо це не заради себе, а заради дечого більшого, заради блага людей", - поділився Гаррі.


"Чи є хтось у королівській сім'ї, хто хоче бути королем чи королевою? Я так не думаю, але в свій час ми виконуватимемо наші обов’язки", - зазначив він.

Зі слів Гаррі, молодші покоління королівської сім'ї бажають і надалі підтримувати ту позитивну атмосферу, яку за 60 років створила в країні Єлизавета ІІ. Але ніхто не намагатиметься зайняти її місце.

Також у інтерв’ю принц торкнувся болісної для себе теми, смерті принцеси Діани та її похорону. Як відомо, на момент трагічної загибелі матері Гаррі було 12.

На думку принца, країна та світ потребує модернізованої британської монарії

"Моя мати щойно померла, і я мусив пройти довгий шлях за її труною, оточений тисячами людей, які на мене дивилися, і ще мільйони людей дивилися на це по телевізору. Я не думаю, що будь-яку дитину можна просити про таке, в будь-яких обставинах. Я не думаю, що сьогодні таке могло б статися", - зізнався Гаррі.

Як пригадує принц, ті події лишили на ньому шрами та на деякий час перетворили на проблемного хлопця в родині, бунтаря і гультяя. Дати собі раду він зміг лише після 20 років.

"…Врешті я дістав голову з піску, почав слухати людей та вирішив використати свою роль заради добра. Я нині відчуваю натхнення та енергію і люблю займатися благодійництвом, зустрічатися з людьми та змушувати їх сміятися. Часом я все ще почуваюся так, ніби живу в акваріумі для золотої рибки, але тепер я краще з цим справляюся", - розповів Гаррі.

На думку Гаррі, всі б дуже здивувалися, якби взнали, яким простим життям живуть вони з братом. У цьому якраз заслуга Діани, котра змалку показувала синам життя простих людей.

Переживши юнацький бунт, Гаррі вирішив жити в ім'я добра

"Я сам ходжу за покупками. Іноді, як я виходжу з м'ясного відділу мого місцевого супермаркета, я хвилююся, що хтось зніме мене на телефон. Але я рішучо налаштований на те, щоби вести відносно нормальне життя, і якщо мені пощастить мати дітей, вони теж зможуть його вести", - запевнив принц, який зустрічається з акторкою Меган Маркл.

"Навіть якби я був королем, я би сам ходив за покупками", - додав він.

Нагадаємо, на прохання принців Вільяма та Гаррі на території Кенсингтонського палацу буде встановлено статую принцеси Діани.

Як відомо, в серпні виповниться 20 років від дня її смерті. До роковин перевидадуть біографію принцеси, написану відомим письменником Ендрю Мортоном, котрому Діана свого часу розказувала про свої нещасливе життя з принцом Чарльзом, боротьбу з депресією та булімією.

Фото з Instagram Кенсингтонського палацу

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів