Нардепи пропонують заборонити українським артистам виступати в Росії

4 липня 2017, 11:12

Низка народних депутатів пропонує законопроект, який заборонятиме українським артистам виступати в Росії, в анексованому Криму та окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

У Верховній Раді вже зареєстрований відповідний законопроект № 6660.

Авторами проекту документа, який передбачає обмеження проведення гастролей на території країни-агресора і на окупованих територіях України, виступають позафракційні народні депутати Андрій Іллєнко, Юрій Левченко, Михайло Головко та Олег Осуховський.

Лорак днями знову була в Росії

Крім того, передбачається заборона виступати російським артистам в Україні. Виключенням становлять ситуації, коли артист до початку гастрольного заходу надав організаторам письмову заяву про засудження окупації території України Росією; коли російський артист переїхав жити в Україну; коли артисти неодноразово публічно засуджували окупацію території Україні Росією, про що свідчать публікації в ЗМІ.


Також проект закону забороняє виступати в Криму і на окупованих територіях Донбасу іноземним артистам.

Лобода робіть селфі з російськими артистима. Наприклад, з Колєю Басковим

За порушення цих вимог для артистів передбачається покарання від штрафу до 2,55 тисяч гривень до позбавлення волі строком до п'яти років.

Нагадаємо, нині низка українських артистів продовжує залюбки виступати в Росії. Зокрема, російську публіку регулярно розважають Ані Лорак, Таїсія Повалій, Світлана Лобода, Макс Барських тощо.

Фото Instagram

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів