"Заборонений" екс-соліст Hi-Fi Фомін: Україна сама себе обмежує в культурному обміні

31 липня 2017, 16:34

Колишній лідер російського гурту Hi-Fi Мітя Фомін, якому заборонили зявлятися в Україні найближчі три роки, заявив, що не відмовиться від своєї позиції.

Співак також вважає, що забороняючи російських артистів, українці самі себе обмежують в культурному обміні і побудові громадянського суспільства.

"Чесно кажучи, я до останнього думав, що все обійдеться і ті, хто приймають подібні рішення, будуть слідувати голосу розуму, адже я завжди приїжджав і приїхав тоді до Львова не з війною, ні з розбратом, ні з якимись протиправними діями. Я приїхав слухати музику і спілкуватися з друзями, яких у мене на Україні дуже багато", - написав Фомін у Instagram.

"Дуже шкода, що ця доля заборони торкнулася і мене, тому що для цієї країни і її глядачів я завжди був другом. Але від своїх слів і позицій я не відмовляюся, я говорив про те, що артисти - люди світу, які своєю творчістю, своєю філософією, своїм настроєм об'єднують і мирять людей", - заявив співак.


Фомін прокоментував заборону в'їзду в Україну

Мітя упевнений, що через заборону йому з'являтися в Україні "страждає українська публіка".

"Усе менше і менше артистів, громадських діячів і просто цікавих людей потрапляють на територію України, таким чином люди самі себе обмежують в культурному обміні і побудові громадянського суспільства", - наголосив він.

Фомін додав, що "хороший артист завжди знайде собі сцену і публіку".

"Я дуже радий, що в наш час "дзеркальних" санкцій Росія не робить ніяких дій у відповідь заборон на виступи українських артистів на території Росії і в цій думці ми солідарні. Раз так сталося, впевнений я і мої шанувальники переживемо ці три роки, в кінці кінців вони завжди можуть приїхати на мої концерти в Росії, Білорусі, Прибалтиці, Казахстані, де мене люблять і як і раніше чекають", - резюмував він.

Нагадаємо, днями СБУ заборонила Міті Фоміну з'являтися в Україні строком на три роки. Причиною стало те, що російський співак на фестивалі Alfa Jazz Fest у Львові назвав анексований Крим російською територією.

Фото Instagram

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів