20 років з дня смерті принцеси Діани: Яким був її останній телефонний дзвінок

31 серпня 2017, 12:19

Британська принцеса Діана трагічно загинула в аварії 31-го серпня 1997-го року. У 20-ту річницю смерті один з близьких друзів Діани згадав, якою була їхня остання телефонна розмова.

Саме із журналістом британського видання The Daily Mail Річардом Кеєм Діана встигла поговорити за кілька годин до фатальної аварії.

У ніч своєї загибелі принцеса розповіла другові, як би вона хотіла змінити своє життя. А також ділилася тим, що вона дійсно думає про тоді ще коханку принца Чарльза Каміллу Паркер-Боулз.

"Телефон був нашим основним способом спілкування. Це було востаннє, коли я говорив із нею. Сьогодні двадцять років з моменту, як мене і решту світу розбудила шокуюча новина про смерть принцеси Діани. У це важко було повірити, бо всього декілька годин тому вона говорила зі мною з Парижа", - згадує Кей.

Їхня з Діаною дружба розпочалася ще тоді, коли Річард був королівським кореспондентом у The Daily Mail та щодня висвітлював події, в яких брали участь принц Чарльз і його дружина.

Фото Діани і Доді аль-Файєда з паризького готелю за кілька годин до загибелі

"Минули роки, і я став для неї тим, кому можна розказати й про інші, не ділові аспекти її королівського життя, тим, хто вислухає про проблеми, з якими вона зіткнулася, тим, з ким можна обмінятися плітками й новими жартами", - зауважив Кей.

В ніч перед смертю Діана зателефонувала Річарду з паризького готелю "Ritz". Вона сказала йому, що має намір завершити всі зобов'язання щодо благодійної діяльності у "Червоному хресті", зокрема, кампанію з протипіхотними мінами. А потім, ближче до листопада, повністю піти з суспільного життя. Діана зізналася другу, що, хотіла б жити життям "приватної персони".

"Вона сказала, що те, що вона планує робити далі - буде новим напрямком. Вона відчувала, що це дозволить їй керувати власною долею", - пригадує Кей.

В останній розмові принцеса Діана говорила й про Каміллу Паркер-Боулз, яка вже тоді була частиною життя принца Чарльза. Діана відчувала, що тепер зайва для свого колишнього чоловіка.

"Як матиму з цим справу?" - запитала вона мене. "Що буде, якщо вони одружаться? Мені набридло постійне порівняння з Чарльзом і Каміллою". Вона замовкла, а тоді додала: "Вона (Камілла) дійсно неприємна жінка", - розповів про переживання Діани журналіст.

"Щорічно, в день річниці смерті Діани, мої думки повертаються до цієї останньої бесіди", - наголосив Кей.

Нагадаємо, принцеса Діана загинула в автомобільній катастрофі в ніч на 31 серпня 1997-го в паризькому тунелі Альма.

Прінтскрін The Daily Mail

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів