Німецький журнал назвав Путіна собакою, Росія хоче вибачень

13 вересня 2017, 17:15

Німецьке видання Focus у своєму останньому номері опублікувала жарт про Ангелу Меркель, який поставив на вуха російське посольство в Німеччині та скаламутив російські ЗМІ.

Справа в тім, що в ньому Володимира Путіна назвали собакою.

Про це пишуть "Вести".

Жарт у перекладі звучить так: "Звісно, вона боїться собаки Путіна, але вона точно не боїться собаки-Путіна" ("Sie hat zwar Angst vor Putins Hund, aber keine Angst vom Hund Putin").


Автор скандального каламбуру обіграв інцидент, що стався в 2007-му році. Тоді до кімнати, де проходила зустріч Меркель із Путіним, увійшла його собака-лабрадор Коні, і канцлер Німеччини її злякалася.

Цитату Focus запостили в офіційному Twitter посольства Росії в Німеччині, тегнувши акаунт відомтва в справах друку при уряді ФРН. Жарт про собаку назвали провокаційним, позбавленим смаку та "відверто дурним".

Німецький журнал назвав Путіна собакою

Прес-секретар російського посольства Денис Мікерін у своєму Facebook написав, що сподівається почути вибачення від головного редактора Focus Роберта Шнайдера. Він припустив, що "невдала лінгвістична вправа" журналіста потрапила в друк виключно через редакторський недогляд.

Варто згадати, що в лютому цього року Росія вимагала вибачень від Fox News, чий політичний оглядач Білл О'Райлі під час інтерв’ю з Дональдом Трампом назвав Путіна "вбивцею".

"Здається, адміністрація Путіна в Москві вимагає, щоби я – ваш скромний кореспондент – перепросив за те, що сказав, що "Старий Влад" – "убивця". Тож я працюю над вибаченням, але це може забрати трохи часу. Можете зв’язатися зі мною десь у 2023-му", - відповів на це О'Райлі, пише CNN.

У квітні 2017-го компанія Fox News повідомила, що розриває співпрацю з О'Райлі, попри те, що понад 20 років він був найбільшою її зіркою. Офіційною причиною стали звинувачення в сексуальних домаганнях, висунуті проти нього.

Нагадаємо, з Володимира Путіна та Дональда Трампа, а також із їхніх особливих стосунків неодноразово кепкували в гумористичному шоу SNL.

Фото з офіційного сайту Путіна

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів