Морган Фрімен розповів про війну Росії й США: На нас напали. ВІДЕО

20 вересня 2017, 12:00

Американський актор Морган Фрімен закликав президента США Дональда Трампа захистити демократію в світі й власній країні від Росії.

Зірка записав відеозвернення, в якому вимагає від Трампа визнати втручання Росії в президентські вибори в 2016-му році.

Ролик опубліковано на сторінці некомерційної неурядової організації "Комітет по розслідуванню Росії" (Committee to Investigate Russia, CIR) у Twitter.

"Багато поколінь боролися, захищаючи демократію. Зараз наша черга. Подивіться, як Морган Фрімен пояснює план Росії з підриву США", - йдеться в підписі до ролика.

"На нас напали. Ми ведемо війну. Уявіть такий кіносценарій: колишній агент КДБ, розлючений крахом своєї Батьківщини, замислив помсту. Користуючись хаосом, він прокладає собі шлях кар'єрними сходами в пострадянській Росії і стає президентом. Він встановлює авторитарний режим", - каже Фрімен.

Актор упевнений, що Путін націлився на свого заклятого ворога - Сполучені Штати Америки.

"І як справжній агент КДБ, яким він є, він таємно використовує кіберзброю для атак на демократію по всьому світу. Використовуючи соціальні медіа для поширення пропаганди і брехливої інформації, він переконує людей в демократичних суспільствах перестати довіряти їхнім ЗМІ, їхнім політичним процесам і навіть їхнім сусідам. І він виграє. Цей шпигун - Володимир Путін. І це не кіносценарій", - наголосив Морган Фрімен.

Тож, на думку артиста, Трамп просто мусить виступити зі зверненням до американців і визнати втручання Росії в президентські вибори в 2016 році.

Також він вважає, що президент Америки повинен дати слідчим вказівку використовувати всі доступні ресурси для проведення розслідування, щоб з'ясувати, як саме це сталося.

"Вільний світ розраховує на наше лідерство. Протягом 241 року наша демократія була яскравим прикладом, до чого ми всі можемо прагнути. І ми в боргу перед теми сміливими людьми, які боролися і вмирали, щоб захистити цю велику націю і врятувати демократію. і наше зобов'язання перед майбутнім поколінням - продовжувати боротьбу", - сказав Фрімен.

Нагадаємо, п'ять років тому актор пожертвував мільйон доларів на передвиборчу кампанію Барака Обами.

Відео Twitter

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів