Зірка "Дуже поганих матусь" перенесла складну операцію

12 жовтня 2017, 12:05

Американська акторка Крістіна Еплгейт, відома зі ролями в серіалах "Друзі" та "Одружені… та з дітьми", а ще стрічками "Марс атакує" й "Дуже погані матусі", розповіла, що їй видалили яєчники та фаллопієві труби.

45-річна Крістіна виявилася носієм "поламаного" гену BRCA, пов’язаного з підвищеною  вірогідністю виникнення раку грудей та яєчників. Мастектомію актриса перенесла девять років тому.

Про це повідомляє Today.

"Два тижні тому мені видалили яєчники і труби. Моя кузина померла від раку яєчників у 2008-му. Я мала змогу це попередити. Ось як я взяла все під контроль. Це полегшення. Однією проблемою менше. Тепер сподіваймося, що мене не зіб'є автобус", - пожартувала Еплгейт.

Актриса, якій дев'ять років тому діагностували рак і видалили обидві молочні залози, кожні півроку відвідує онколога.

 Крістіна Еплгейт видалила яєчники і труби, щоби не заховоріти на рак

"Мене все одно перевіряють, так само, як якби всі частини мого тіла були при мені. Це ніде не дінеться. Якщо ти знаєш, що маєш високий ризик, тобі треба почати (лікування) якомога раніше", - пояснила вона.

Епплгейт вірить у те, що значною мірою рак викликають шкідливе харчування та стреси. Тому вона кардинально змінила своє життя.

"Органічне – дороге. Я це розумію. Я не хочу відштовхнути тих, хто не в змозі за таке платити… Намагайтеся триматися подалі від продуктів, напханих хімікатами. Будьте трохи обережніші та виключіть якомога більше поганого", - порадила Крістіна.

"Інший великий убивця – це стрес. Таке нелегко казати людям, особливо зараз. Ми живемо в химерні часи. Нас бомбардують тим, що відбувається в світі. Дихайте глибше. Це моє важливе правило. Я зажди була стресованою людиною. Більше ні", - поділилася вона.

Цілком імовірно, що злощасний ген успадкувала й донька Еплгейт, 6-річна Сейді.

"Шанси на те, що моя донька – BRCA-позитивна, дуже високі. Я доглядаю її та годую найчистішими продуктами. Намагаюся, щоби в неї був низький рівень стресу. Я роблю все, що від мене залежить, знаючи, що в 20 років їй можна буде почати робити перевірки. Сподіваюся, до того часу буде прогрес (у медицині). Те, що є така можливість (що в дівчинки теж є пошкоджений ген), крає мені серце".

Нагадаємо, кілька років тому молочні залози, яєчники та фаллопієві труби видалила собі акторка Анджеліна Джолі. Вона теж є носієм пошкодженого гену BRCA. Із цієї ж причини вирішила зробити собі такі ж операції телеведуча Келлі Озборн.

Фото з Instagram 

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів