Бйорк стала жертвою домагань Ларса фон Трієра?

16 жовтня 2017, 13:59

Скандал із голлівудським кінопродюсером Гарві Вайнштейном, котрого звинувачують у харасменті та навіть зґвалтуваннях, надав багатьом відомим жінкам рішучості публічно розказати про подібня інциденти, що траплялися і з ними.

Зокрема про те, що вона стала жертвою домагань із боку "данського режисера", заявила співачка Бйорк. Вона не назвала імені свого кривдника, але відомо, що єдиним данським режисером, із яким зірка колись працювала, є Ларс фон Трієр.

Бйорк написала відвертий пост у своєму Facebook. Вона зізналася, що поділитися власною історією її надихнули жінки, котрі стали відкрито говорити про харасмент, якого зазнали.

"…Коли я увійшла в професію акторок, мені стало очевидним, що моє приниження та роль менш значущої істоти, щодо якої чиниться харасмент, були нормою та догмою, для режисера і дюжин людей із його команди, котрі дозволяли це і заохочували", - поділилася Бйорк.


"Я взнала, що це звичайна справа, що режисер за своїм бажанням може торкатися і чинити харасмент по відношенню до своїх актрис, і що інститут кіно це дозволяє. Коли я неодноразово відмовила режисерові, він став сердитися і карати мене, створивши для своєї команди вражаючу сітку ілюзії, де мене було представлено як "складну", - додала зірка.

Зі слів Бйорк, вистояти в цьому двобої їй вдалося завдяки власній силі й тому, що їй не було чого втрачати, адже акторських амбіцій співачка не мала.

Під "датским режисером" Бйорк мала на увазі фон Трієра?

"Режисер повністю усвідомлював цю свою гру, і я певна, що в основу наступного фільму, який він зняв (якщо припустити, що мова йде таки про фон Трієра, то наступною його картиною став "Догвілль), ліг його досвід зі мною", - додала вона.

На те, щоби оговтатися після того досвіду, Бйорк знадобився цілий рік. Вона сподівається, що отримавши відкоша від неї, той режисер відтоді інакше поводився з акторками.

Як зазначає Rolling Stone, те, що між фон Трієром та Бйорк, котра знялася в його картині 2000-го року "Та, що танцює в темряві", існувала велика напруга – ніякий не секрет.

У них виникали суперечки на зйомках, зокрема з питань одягу героїні. Як пише Pitchfork, одного разу дійшло до того, що Бйорк подерла сукню та з'їла клапті.

У інтерв’ю GQ в 2011-му році фон Трієр розказав, що Бйорк написала листа Ніколь Кідман, у якому переконувала ту не зніматися в "Догвіллі", але Кідман не послухалася.

"Ви можете взяти досить сексистських кінорежисерів, наприклад, Вуді Аллена чи Стенлі Кубріка, і все одно вони є тими, хто вдихає душу в їхні фільмі. У випадку Ларса фон Трієра це не так, і він це знає. Йому потрібна жінка, щоби надати його роботі душі. І він заздрить та ненавидить їх за це. Відтак має знищити їх у процесі зйомки. Та сховати докази", - поділилася свого часу Бйорк.

Нагадаємо, Ларс фон Трієр кілька років тому опинився в центрі скандалу, заявивши, що він – нацист і співчуває Гітлерові.

Фото з Facebook Бйорк

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів