Перше гей-весілля в уряді Німеччини: міністр побралася з коханою

1 листопада 2017, 16:10

Міністр охорони довкілля Німеччини, 65-річна Барбара Хендрікс офіційно одружилася зі своєю коханою жінкою, вчителькою на ім'я Валері Возанж.

Весілля відбулося 30-го жовтня в рідному місті Хендрікс, Клеве.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Німецький міністр зізналася у своїй сексуальній орієнтації ще в 2013-му році. Зі своєю обраницею вона знайома вже близько двадцяти років. Возанж молодша за свою новоспечену дружину на 9 років, має ще й французьке громадянство.


Валері Возанж (ліворуч) та Барбара Хендрікс (праворуч) офіційно стали подружжям

Як відомо, одностатеві шлюби в Німеччині легалізували в червні цього року. Причому федеральний канцлер Ангела Меркель проголосувала проти прийняття цього законопроекту.

"Для мене шлюб, згідно з Основним законом, це союз чоловіка і жінки", - пояснила свою позицію Меркель.

Одностатеві союзи реєструють в Німеччині з 2001 року. Проте до цієї осені гомосексуальні пари могли зареєструвати свої відносини лише у формі одностатевих партнерств. Такі союзи мали менші права, ніж гетеросексуальні шлюби. В одностатевому партнерстві перебував, зокрема, колишній міністр закордонних справ ФРН Гідо Вестервелле.

Нагадаємо, на цьогорічному саміті в Брюсселі на офіційних фото перших леді з'явився чоловік прем’єр-міністра Люксембурга Ксав'є Беттеля, Готьє Дестне. Вони одружилися в 2015-му, п’ять років до того проживши в цивільному партнерстві.

Фото з Twitter

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів