Принц Чарльз, Шакіра й одіозний Вайнштейн: хто ще вплутався в офшорний скандал

8 листопада 2017, 17:42

Список гучних імен, що фігурують у свіжому офшорному скандалі, який спалахнув після оприлюдненні документів "Paradise Papers", продовжує зростати.

Зокрема продюсер Гарві Вайнштейн, котрому останнім часом і без того не бракує проблем, виявився одним із інвесторів медичної фірми, зареєстрованої на Бермудах, яка даний час уже припинила своє існування.

Про це повідомляє The Guardian.

Співак Джастін Тімберлейк у 2015-му році заснував у Делавері компанію з купівлі нерухомості, яка складалася з нього самого та бухгалтера – а через чотири місяці зареєстрував її як іноземну компанію на Багамах.


Тімберлейк - ще один герой свіжого офшорного скандалу

Того ж року аналогічно вчинили й Ніколь Кідман із чоловіком Кітом Урбаном.

Колумбійська співачка Шакіра, котра мешкає в Барселоні, за документами чомусь виявилася резидентом Багамських островів, а ще одноосібним акціонером однієї мальтійської компанії з акціонерним капіталом у 3 мільйони євро.

Шакіра зненацька виявилася резидентом Багамських островів

Причому після того, як у 2009-му році права на всі музичні активи, інтелектуальну власність та торгові знаки Шакіри були передані цій компанії – іншою, розташованою в Люксембурзі, якою теж володіє співачка, її емісійний прибуток склав аж 31 мільйон євро. Щоправда, в 2014-му ця "безвідсоткова позика" була анульована.

Також видання повідомляє про те, що герцогство британського принца Чарльза інвестувало мільйони фунтів стерлінгів у офшорні компанії та фонди, зокрема в бізнес, зареєстрований на Бермудах, і яким керує один із його найкращих друзів.

І Її Величність, і принц Чарльз теж згадуються в сенсаційних документах

Нагадаємо, сама Її Величність теж фігурує в скандальних документах, так само, як співаки Мадонна й Боно, акторка Кіра Найтлі.

Як відомо, раніше фігурантами офшорних скандалів ставали футболісти Ліонель Мессі та Кріштіану Роналду, режисер Педро Альмодовар та акторка Емма Уотсон.

Фото з Instagram Шакіри, Джастіна Тімберлейка та Британської монархії

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів