Джолі до ООН: Сексуальне насильство – зброя, дешевша за кулю

16 листопада 2017, 17:49

Американська акторка та режисерка Анджеліна Джолі виступила на конференції ООН у Ванкувері з промовою, в якій закликала прирівняти сексуальні домагання та насильство до зброї.

Зі слів Джолі, нині ж подібні злочини по відношенню до жінок – зокрема й ті, які кояться в Голлівуді, як показала нещодавня низка скандалів – усе ще стають приводом для жартів.

Промову Анджеліни цитує People.

"Сексуальне насильство повсюди – в індустрії, де працюю я, у бізнесі, в університетах, у політиці, в армії, по всьому світі", - наголосила актриса.


"І надто часто із цих злочинів щодо жінок сміються, виставляють їх дрібним правопорушенням, скоєним тими, хто не в змозі себе контролювати, наче це хвороба або якісь підвищені сексуальні потреби. Але чоловік, котрий погано поводиться з жінками – не гіперсексуальний. Він – той, хто чинить насильство", - заявила Енджі.

Джолі виступила на конференції ООН

Зі слів Джолі, сексуальне насильство є "критичною перешкодою" на шляху до гендерної рівності, і щоби здолати його, його слід розглядати як зброю.

"Воно дешевше за кулю та має довготривалі наслідки, жахливо передбачувані, що робить його настільки безжально ефективним", - додала вона.

Багато хто вважає, що проти такого зла, як сексуальне насильство, нічого не можна вдіяти, але це не так, вважає Джолі. Завдяки законам та експертизам, котрі здатні знаходити докази, "хижаків" можна виявляти.

"Бракує лише політичної волі", - підкреслила актриса.

Як відомо, Анджеліна Джолі стала однією з перших відомих актрис, котрі зізналися, що теж були жертвами домагань із боку продюсера Гарві Вайнштейна.

Нагадаємо, як посол доброї волі ООН Джолі вже давно допомагає жінкам, які пережили насильство.

Фото з Instagram

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів