Свіфт, Джадд та інші "руйнівники мовчання" стали "Людиною року"

7 грудня 2017, 10:45

Жінки та чоловіки, які голосно підняли у суспільстві важку тему домагань та сексуального насильства, ті, хто публічно виступив проти своїх кривдників та приєднався до руху #MeToo, стали "Людиною року" за версією журналу Time.

На обкладинці видання розміщені фото актриси Ешлі Джадд, котра першою з голлівудських зірок заявила, що стала жертвою харасменту з боку продюсера Гаррі Вайнштейна, та співачки Тейлор Свіфт, котра виграла суд проти чоловіка, котрий помацав її за сідниці, відсудивши в нього символічний 1 долар.

Також для обкладинки знялися екс-інженер Uber Сьюзан Фаулер, лоббістки Адами Іву й Ісабель Паскуаль, мексиканської збирачки полуниць, котра фігурує в публікації не під своїм справжнім іменем. Усі героїні також відкрито виступили проти домагань, жертвами яких стали.

"Людиною року" стали ті, хто насмілився покласти край мовчанню

Пильний читач помітить на фото іще одну людину, жінку,якої видно лише лікоть. Це працівниця однієї з американської лікарень, оприлюднення особи якої становило б загрозу для її життя, пояснив головний редактор Time Едвард Фелсенталь Today, The Huffington Post.


"Рука цієї анонімної жінки уособлює дуже багатьох жінок та чоловіків, котрі бояться публічно розказати власні історії", - зазначив Фелсенталь.

Між іншим, до цьогорічного шорт-ліста "Людини року" Times увійшли, зокрема, лідер Північної Кореї Кім Чен Ин, американський президент Дональд Трамп, очільник Комуністичної партії Китаю Сі Цзіньпін, режисер Патті Дженкінс , організація Dreamers – тисячі нелегальних імігрантів, котрі приїхали до Америки ще дітьми та опинилися під загрозою депортації з приходом до влади Трампа.

До слова, наприкінці листопада Дональд Трамп у своєму Twitter оголосив, що з ним зв'язалися з Time і повідомили, що він "можливо", як і торік, стане "Людиною року", але він мав погодитися на інтерв'ю й фотосесю.

"Я відповів, що, мабуть, це ні до чого, і відмовився. Та все одно спасибі!", - оголосив американський президент.

Як пише Business Insider, намагання Трампа вдати, ніби йому не надто й кортіло перемогти, хоча загальновідомо, як багато для нього означають перемоги в подібних рейтингах, розсмішило мережу.

"Дзвонили з журналу Time і сказали, що мене ТОЧНО оберуть "Людиною року", але я мав би погодитися видати спойлери з восьмої частини "Зоряних воєн". Я сказав "Без проблем", але потім вони сказали мені, що ви відмовилися (від перемоги), і тепер я теж не хочу. Та все одно спасибі!", - підколов Трампа "Люк Скайвокер" Марк Хемілл.

У соцмережах утворився такий собі флешмоб, про те, хто і в чому "міг би" перемогти, але просто сам не схотів.

Нагадаємо, торік, ставши "Людиною року", Трамп запевнив, що для нього це величезна честь.

Фото з Twitter Time

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів