Француженки на чолі з Деньов заступилися за право чоловіків чіплятися до жінок

10 січня 2018, 13:02

Сто відомих француженок, зокрема 74-річна актриса Катрін Деньов та письменниця Катрін Мілле написали відкритого листа, в якому підтримали чоловічу "свободу чіплятися" до жінок.

Адже вона опинилася поза законом у результаті гучних викриттів у Голлівуді та кампаній проти хараменту в ЗМІ та соцмережах.

Звернення жінок опублікувала газета Le Monde, пише "Лента.ру".

На думку авторок листа, у рухові проти сексуальних домагань є ознаки пуританства, тоді як "свобода чіплятися є невід'ємною частиною сексуальної свободи".


Катрін Деньов вважає, що без чіплянь нема й сексуальної свободи

ґвалтування - це злочин. Але наполегливий або незграбний флірт не є порушенням, як галантність не являє собою агресивний мачизм. У світлі справи Вайнштейна було привернути законну увагу до проблеми сексуальних домагань. Це було необхідно. Проте ця свобода слова сьогодні призводить до протилежного: змушує нас говорити так, як треба, змушує мовчати тих, хто не згоден. А тих, хто відмовляється підлаштуватися під ці вимоги, вважають зрадниками, посібниками", - наголосила Деньов та її однодумці.

Нагадаємо, про те, що не можна стирати межу між такими речами, як "мацання за дупу" та зґвалтування, нещодавно говорив актор Метт Деймон. На його думку, агресивні переслідування за прояви харасменту, які фактично руйнуватимуть чоловікам життя та кар'єри, призведуть до того, що вони категорично перестануть визнавати свою провину.

А Памела Андерсон вважає, що жертвами домагань стають жінки, котрі просто нехтують правилами безпеки - сідають у машини до незнайомців, ходять до готельних номерів на "прослуховування" тощо.

Нагадаємо, низка секс-скандалів у кіноіндустрії почалася з того, що чимало жінок, зокрема відомих акторок звинуватили продюсера Гарві Вайнштейна у домаганнях та зґвалтуваннях. Було запущено дві кампанії проти сексизму та насильства, #MeToo и Timeʼs Up. Журнал Time визнав людиною року тих, хто не побоявся покласти край мовчанню і заявив про домагання.

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів