Вайкуле заявила, що обожнює Росію, та пояснила, коли приїде в Крим

14 серпня 2018, 15:14

Співачка Лайма Вайкуле відповіла на хвилю обурення, що здійнялася в Росії після того, як артистка заявила, що ні за який гонорар вона не поїде до анексованого Криму.

Лайма пообіцяла виступити на півострові безкоштовно, але за однієї умови.

Про це пише StarHit із посиланням на "Россия-1".

"У мене стільки друзів у Росії, я вчилася в Росії, я знаю мову і ніколи в житті не критикувала Росію, я її обожнюю. Я взагалі не лізу в політику. Щойно знімуть санкції, я одразу приїду в Крим із великим задоволенням, безкоштовно, і справа взагалі не в грошах", - запевнила Вайкуле.


Як зазначає видання, попередню заяву артистки вже встигло прокоментувати кілька її колег. Так на бік виконавиці несподівано став Юрій Лоза. Він нагадав, що Вайкуле - громадянка Латвії, і її країна негативно ставиться до "приєднання" Криму.

Вайкуле заявила, що обожнює Росію, але до Криму, поки діють санкції, не поїде

"Нащо їй псувати стосунки зі своїми керівниками? Якби вона була росіянкою, ми мали би право щось говорити з цього приводу. Але вона мешканка іншої країни. Нащо її засуджувати? Не їде і не їде", - зазначив Лоза.

А от чоловік співачки Валерії, продюсер Йосип Пригожин порадив Вайкуле до Росії більше не приїжджати і не заробляти тут, якщо вона вважає Росію "поганою країною", пишуть "РИА Новости".

Як пише видання, співак Олег Газманов заявив, що з боку Вайкуле говорити таке "некрасиво", адже "Росія їй все дала".

За повідомленням "Комсомольской правды", в Раді Федерації вже запропонували заборонити Лаймі Вайкуле виступати в Росії. А ще артистку погрожують вкличити до так званого "кримського досьє" - переліку публічних осіб, що не визнають "приєднання" півострова до Росії. Нагадаємо, в нього вже перебувають, зокрема, Андрій Макаревич та Лія Ахеджакова.

Нагадаємо, уряд Латвії в 2014-му році заборонив в'їзд до країни Валерії, Газманову, Йосипові Кобзону та іншим особам, що "агресивно підтримували" анексію Криму і "неодноразово публічно принизливо відгукувалися про дії України".

Фото з Instagram Вайкуле

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів