Пішов із життя Карл Лагерфельд. ОНОВЛЕНО

19 лютого 2019, 13:49

Легендарний кутюр'є та фотограф Карл Лагерфельд помер на 86-му році життя. Імовірно, причиною стало онкологічне захворювання.

Про смерть керівника Chanel першими повідомили французькі ЗМІ, зокрема видання Le Figaro.

Згодом трагічну новину підтвердили на офіційній сторінці Лагерфельда в Instagram.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от KARL LAGERFELD (@karllagerfeld) 19 Фев 2019 в 5:11 PST

"Будинок KARL LAGERFELD із гибоким сумом повідомляє про смерть свого креативного директора, Карла Лагерфельда, яка настала 19-го лютого 2019-го року в Парижі, Франція. Він був одним із найвпливовіших та найпрославленіших дизайнерів 21-го сторіччя, іконічним, універсальним символом стилю", - написали представники модельєра.

"Ним рухало феноменальне чуття творчості, Карл був пристрасним, сильним та надзвичайно допитливим. Після нього, одного з найвеличніших дизайнерів нашого часу, лишається неймовірний спадок, і несила описати словами, як його бракуватиме", - говориться у зверненні.

Як розповів інформатор The Daily Mail, причиною смерті модельєра став рак підшлункової залози. Зі слів співрозмовника видання, діагноз став шоком для Лагерфельда, який пишався своїм здоровим способом життя. Але він до останнього мужньо опирався страшній хворобі.

 
Не стало Карла Лагерфельда
Фото з Instagram Лагерфельда

People повідомляє, що в січні Лагерфельд не з'явився на двох показах Chanel у рамках Paris Haute Couture Fashion Week.

Відсутність багаторічного керівника модного дому тоді  пояснили його втомою.

Майбутній кутюр'є народився в Баварії, а в 1954-му приїхав до Парижа, де завдяки своєму ескізові пальта виборов стипендію П'єра Бальмена. Із 1984-го він обіймав посаду творчого директора дому Chanel.

Фішками "Кайзера Карла" та "Мейстера моди" були темні костюми, волосся, забране в хвіст і темні окуляри.

"Я ніби карикатура на самого себе, і мені це подобається. Це наче маска. І для мене Венеційський карнавал триває весь рік", - наводить слова Лагерфельда Reuters.

 
Кутюр'є зі своєю улюбленицею, кішкою Шупетт
фото з instagram

Карл Лагерфельд був затятим поборником використання хутра та шкіри у модній індустрії, за що його не надто любила організація РЕТА.

Гострий на язик та запальний модельєр неодноразово здіймав бурю в ЗМІ своїми висловлюваннями. Наприклад, співачку Адель він якось назвав "товстою", щоправда, потім запевняв, що вжив слово "округла". Він критикував стрижку Мішель Обами, а кілька років тому випустив окуляри "для потворних облич".

Найближчою живою істотою для Лагерфельда була його кішка, зірка Instagram Шупетт. Він заявляв, що одружився б із нею, якби це було можливо.

У мережі вже почали з'являтися триб'юти людей, які захоплювалися Карлом Лагерфельдом, працювали та дружили з ним. Зокрема свій жаль із приводу смерті генія висловили Вікторія Бекхем і Донателла Версаче.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

So incredibly sad to hear this. Karl was a genius and always so kind and generous to me both personally and professionally. RIP 💔x vb

Публикация от Victoria Beckham (@victoriabeckham) 19 Фев 2019 в 4:04 PST

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Karl your genius touched the lives of so many, especially Gianni and I. We will never forget your incredible talent and endless inspiration. We were always learning from you.

Публикация от Donatella Versace (@donatella_versace) 19 Фев 2019 в 3:51 PST

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів