Гламур і кропива: принц Чарльз долучився до створення модної колекції для London Fashion Week

18 вересня 2019, 17:50

Британський принц Чарльз "дебютував" на London Fashion Week. Майбутній монарх в оригінальний спосіб долучився до створення колекції еко-одягу від бренду Vin + Omi.

Вбрання, в яких моделі пройшлися подіумом, виготовлені з кропиви, зібраної на території заміської резиденції Чарльза. І це була його ідея.

Про це пише The Daily Mail.

 
Принц Чарльз у резиденції Хайгроув

Дизайнерський дует, який називають "борцями з пластиком", зустрівся з принцом торік на якомусь заході. Розмова зайшла про способи виробництва одягу, які найменше шкодять довкіллю. Він, який воліє не використовувати прізвища, розказав принцу, що альтернативою звичайній тканині може стати кропива та навіть хрін.

"У мене в Хайгроуві повно кропиви, чому би вам не приїхати і не взяти її?", - запропонував Чарльз.

Дизайнери на це пристали, і понад 3 тисячі стеблин кропиви було вручну висмикнуто в резиденції майбутнього короля, ставши зрештою колекцією одягу.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Cerys Wrigley-Moss ❥ (@cwmoss_x) 17 Вер 2019 р. о 12:45 PDT

Як розповіла головна садівниця принца Деб Гуденаф, на території маєтку справді не бракує кропиви. Зазвичай працівники не дозволяють їй виростати зависокою і давати насіння, тримають під контролем, але й не викорінюють, бо це - її природне середовище. Оскільки дизайнерів цікавили саме стебла, садівникам довелося зробити виняток і дати кропиві досягти підходящої висоти.

Омі зізнався, що від того, що 70-річний Чарльз виявився настільки небайдужим до екології, просто "зриває дах".

"Хто б подумав, що така людина як майбутній король Англії може про таке думати", - поділився дизайнер.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Highgrove Royal Gardens (@highgrovegarden) 17 Чер 2019 р. о 7:05 PDT

Нагадаємо, торік принц Чарльз похвалився тим, що його ретро-автомобіль став "еко-френдлі". Замість бензину Aston Martin Volante, на якому майбутній король розсікає вже майже півстоліття, тепер їздить не на бензині і не на дизелі, а на білому вині.

Фото з Instagram

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів