Кутя з коньячком: Сумська поділилася своїм фірмовим рецептом
Якщо ви раптом ще на наготували смачної куті для різдвяної вечері, то можете скористатися фірмовим рецептом народної артистки Ольги Сумської. Вона якраз поділилася ним у своєму Instagram.
Причому, секретним інгредієнтом куті від Ольги є коньячок та цукати.
За рецептом Сумської, треба взяти пшеницю швидкого приготування, відварити її, але не переварити.
Потім окремо запарити сухофрукти: курагу, родзинки, чорнослив, груші, яблука – за смаком. І важливо зберегти рідину, у якій вони запарювалися, щоб потім додати до куті.
"Також окремо запарюємо грецькі горіхи, аби з них вийшла гіркота. Далі беремо мак, заливаємо водою, додаємо пару ложок цукру і варимо 15 хвилин на малому вогні, потім перетираємо у макітрі або мелемо на м’ясорубці", - радить Ольга.
"Зварену пшеницю (якщо не знайшли, можна замінити булгуром, рисом) змішуємо з подрібненими сухофруктами (перемолоти) і перетертим маком. Зараз якраз час меду. Його додаємо за смаком. Якщо суміш суха, долийте навару з сухофруктів", - розказує актриса.
"Отже, все наче є, але чогось не вистачає! Секретні інгредієнти: трохи цукатів і ложку коньяку для аромату. Таку кутю можна їсти тричі на день весь тиждень. І не набридне. Потім, звісно, не влазиш в жодні штани, але яке задоволення! Всім смачного! Гарного свята! Христос ся рождає!" - поділилася Сумська.
Фото з Instagram
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Новорічний стіл зірок: Джамала готує плов, Полякова – олів’є з раками, а Бабкін яйця фарширує