Семенюк купалася "з відра", а бютівець Волинець "пасся" на городі

20 жовтня 2010, 08:06

Політики, виявляється, теж люди. В усякому разі ті, хто потрапляє у проект "1+1" "Без мандата".

Валентина Семенюк, героїня чергової програми, потрапила у херсонський гуртожиток. Після закону про приватизацію гуртожитків його мешканці вже чотири роки б'ються і ніяк не можуть приватизувати свої кімнати. Вже 8 років тут немає гарячої води, двері прогнили, труби заіржавіли, вода з половини кранів не тече.

"Жах! Схоже, що в цьому гуртожитку не робили ремонт ще з радянських часів", - не повірила своїм очам Валентина Петрівна.

Особливо її вразив розвалені душ і туалет. "Всі ж люди ходять і я буду ходити!" - тим не менш, заявила вона.

Першого ж ранку гостювання у новій сім'ї Семенюк дуже в нагоді став електрочайник, який вона завбачливо взяла з дому. Валентина Петрівна підігріла воду, змішала її з холодною в алюмінієвому відрі, роззулася, зняла капці і босоніж увійшла до душу, чим глибоко шокувала всю знімальну групу.

Екс-голові Фонду держмайна виділили окрему кімнату і відразу запросили до столу. Гостя привезла київський торт і сало власного виробництва. Батько Семенюк вирощує свиней, а вона вже сама "робить" сало, а до нього - наливочку на травах.

Семенюк-Самсоненко сама готує сало і наливочку

Відразу ж після гуляння Семенюк запропонувала зібрати мешканців гуртожитку і розповіла, як правильно виходити з ситуації з приватизацією гуртожитку.

"Вам треба об'єднатися і діяти злагоджено", - наголосила вона.

Врешті з подачі Семенюк мешканці гуртожитку домоглися, що міськвиконком на сесії ухвалив рішення про приватизацію гуртожитку.

Також Валентина Петрівна ініціювала перетворення загального приміщення на поверсі, яке мешканці використовували під комори (де зберігали картоплю, лук, мотлох і консервацію), на більш корисну площу. За один вечір мешканці гуртожитку все прибрали на поверсі, зробили маленький ремонт, пофарбували стіни і відкрили дитячу кімнату.

А ось депутата БЮТ Михайло Волинець потрапив у Острог, у страшні побутові умови. Йому дісталася подорож у будинок, якому 100 років, де стіни у тріщинах, вогкість, лише холодна вода, а санвузла взагалі немає.

Хазяйка сім'ї Галина сама провела собі туалет - поставила унітаз просто на кухні. Та Михайло Якович відмовився туди ходити. Тоді йому запропонували два варіанти - громадський туалет в парку за пам'ятником Шевченка або інший, який побудували мешканці будинку для себе.

"Страшна антисанітарія!" - зауважив бютівець про дерев'яний туалет в парку і зупинився на кам'яному у дворі.

Звісно, господарі відразу ж запросили депутата за стіл. І тут виявилося, що Волинець - сироїд і не їсть нічого вареного. Це відразу викликало здивування господині.

У Волинця стався казус з сортирами 

"Якщо на городі є гарбузове листячко, я чудово поїм", - запевнив бютівець.

Всі чотири дні Михайло Якович об'їдав город і в результаті з'їв майже всю зелень.

А оскільки в "прийомній" родині Волинця немає чоловіка - лише мати і дочка - Михайло взявся поратися по господарству. Політик виявив, що комод поламаний і взявся його лагодити. На третій день до будинку прийшов мер Острога - ще б пак! народний депутат приїхав! Розмова виявилася плідною - в результаті мерія утеплила фасад будинку.

А сам Волинець вклав немало коштів у ремонт квартири Галини. І після завершення зйомок забрав дочку і маму до себе в гості.

За матеріалами піар-служби "1+1"

Фото "Радіо Свободи"

IDEALMEDIA