На наркотиках взяли Дизеля з "Green Grey"? ОНОВЛЕНО

8 серпня 2011, 12:19

Столичні правоохоронці затримали бас-гітариста відомого гурту за підозрою в причетності до групи наркоторговців. За чутками, був затриманий бас-гітарист "Green Grey" Дизель. Однак представник гурту цю інформацію заперечує.

6-го серпня у Києві знешкодили міжнародне угруповання наркоторговців. Серед затриманих опинився відомий музикант - учасник рок-гурту "Green Grey". Так стверджує "ЛІГАБізнесІнформ" з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

Як повідомляє сайт Міністерства внутрішніх справ, в руках правоохоронців опинилися сім осіб. Налагоджений ними міжрегіональний канал постачання важких наркотиків було ліквідовано.

Як стало відомо, злочинну групу очолювала 40-річна громадянка Німеччини. У числі співучасників є ще один іноземець, решта - мешканці столиці, в тому числі відомий київський музикант.

Наркоторговці поширювали кокаїн та канабіс серед представників шоу-бізнесу, в основному молоді.

Виробництво зілля зловмисники налагодили самостійно. В одному із сіл на Київщині ділки організували нарколабораторію. Приватний будинок обладнали системами вентиляції і зрошувально-крапельного поливу. Запаслися хімікатами, мінеральними добривами та насінням.

Все це зараз вилучено, зокрема: 70 кущів канабісу та 15 кілограм вже готової марихуани.

Наразі затримані перебувають в ізоляторі тимчасового утримання. Учасникам угруповання загрожує позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.

 Дизеля затримали у Києві, доки він був в Одесі?

 

Як стверджують "Українські новини", серед інших був затриманий бас-гітарист "Green Grey" Андрій Яценко, відомий як Дизель.

Водночас начальник прес-служби Головного управління МВС у Києві Володимир Поліщук не зміг спростувати чи підтвердити інформацію про те, що було затримано саме Дизеля.

"Мій коментар такий: було затримано бас-гітариста одного з відомих українських рок-гуртів", - уточнив Поліщук у коментарі ТаблоID.

Водночас сама група "Green Grey" спростувала інформацію про затримання міліцією їхнього бас-гітариста групи за підозрою у причетності до міжнародної групи наркоторговців.

Про це "Українським новинам" повідомила колишній директор "Green Grey", менеджер міжнародного музичного фестивалю "Summer Sound" Лідія Клов.

За її словами, група "Green Grey" зараз у повному складі перебуває в Одесі, де бере участь у фестивалі Summer Sound, який триватиме до 28-го серпня.

І саме в той день, 6-го серпня, за її словами, учасники гурту - і Андрій Яценко (Дизель), і Дмитро Муравицький (Мурік) - виступали в Одесі.

Як відомо, серед лідерів "Green Grey" значаться автор музики і основний ідеолог групи Дизель (Андрій Яценко), а також вокаліст Мурік (Дмитро Муравицький). Також до складу колективу входять музиканти Валерій Дерев'янський, Петро Цимбал (Петер) та Жан Яночкін, зазначає російськомовна Вікіпедія.

Фото Starlife

IDEALMEDIA